Aftellen naar de Brandersfeesten

Algemeen

SCHIEDAM - Het moet weer een feest voor iedereen worden. Van vrijdag 28 september tot en met zondag 30 september is er weer van alles te beleven in de Schiedamse binnenstad tijdens de 34e editie van de Brandersfeesten.

Het programma is alweer een tijdje rond. Natuurlijk zijn er weer kinderspelen, is er een braderie, verschillende optredens en een zwemtocht. Ook dit jaar is er gelukkig weer een gondelvaart als spektakelstuk.

Zet dus het laatste weekend van september alvast in je agenda. De Schiedamse Brandersfeesten zijn immers al jaren het grootste en drukste stadsfeest van de regio. Elk jaar goed voor tienduizenden bezoekers aan het stadcentrum.

Op de openingsavond meezingers van andere Bob Offenberg en overal bandjes rond de horeca in het centrum. De zaterdag is het feest op het water met de traditionele zwemtocht door de grachten en waterspelen rond de Lange Haven. Maar ook in het centrum kinderspelen, shantykoren en oude ambachten. Met zaterdagavond dé knaller voor het publiek de Gondelvaart rond de Lange Haven. De zondag is het struinen bij de stalletjes en kofferbak verkopen. En voor de kids brandweer- en politievoertuigen. Of kunst- en knutselwerk op het museumplein. Als afsluiting op zondagavond de grote vuurwerkshow.