De sfeer van vroeger op de Brandersfeesten

Algemeen

Schiedam - Het historische hart van Schiedam wordt van vrijdagavond 28 tot zondagavond 30 september overladen met muziek en gezelligheid. Op mooie plekjes beleven bezoekers de goede oude tijd tijdens de 34e editie van de Brandersfeesten.

Was vroeger alles beter? Nee. Vroeger was heus niet alles beter, maar er werden toen wel door ambachtslieden, met ingenieus en fijn handwerk, prachtige producten gemaakt. De sfeer van vroeger kun je letterlijk proeven aan de Lange Haven, van De Korenbeurs tot aan de Vismarkt. In het decor van de historische havens, de pakhuizen en zalmscheepjes kunnen oude ambachten bewonderd worden.

VET lekker!

Op de Vismarkt en langs de Lange Haven komt de geur van houtvuur en vers gerookte vis je tegemoet. Hier kun je de heerlijke (en soms nog warme) gerookte paling laten smelten op de tong. Hier wordt alles uit de rookkast gehaald om de winnaar te worden van de wisseltrofee van de eerste Paling-rookwedstrijd van De Brandersfeesten. Een deskundige jury zal proeven, beoordelen en de wisseltrofee uitreiken!

Lekker ouderwets

Houd je van vintage of ben je op zoek naar dat ene retro item? Kom dan struinen bij de kofferbaksale op de Broersvest. De kofferbakken bulken van de verrassingen. Wees er op tijd bij, want de echte kenners kuieren al vroeg tussen de auto’s door.

Nog veel meer activiteiten

Tijdens de Brandersfeesten is er natuurlijk de Gondelaart, de Brandersmarkt met ruim 150 braderiekramen, theateracts op de Hoogstraat en kinderactiviteiten nabij het Stedelijk Museum. En wie van al dat gezelligs lekkere trek heeft gekregen kan bij de foodstands op het eetplein op het Land van Belofte terecht.

Lekker bezig

Al eens van Lekker Bezig gehoord? Hét Platform voor bewegen en sporten in Schiedam? Op zaterdag 29 september zijn de beweegcoaches van Lekker Bezig de hele middag aanwezig en organiseren, samen met de Schiedamse Zeekadetten, diverse leuke beweeg- en sportactiviteiten. Zowel op de kant, als in het water. ‘s Avonds nemen zij het tegen elkaar op in een spannende roeiwedstrijd. Niemand minder dan Fahid Minhas (wethouder sport) gaat de beweegcoaches helpen om als eerste over de finish te komen.

Info

Zet dus in je agenda en houd vrij: de Branderfeesten zijn op 28, 29 en 30 september.