Weekendafsluiting A4 (21 - 24 juni) vanwege werkzaamheden

Algemeen

SCHIEDAM - Rijkswaterstaat voert van 21 tot 24 juni onderhoudswerkzaamheden uit op de A4 vanuit Rotterdam richting Den Haag. De A4 is dicht tussen knooppunt Kethelplein en afrit Rijswijk.


Van vrijdag 21 juni 22.00 uur tot maandag 24 juni 05.00 uur vinden er werkzaamheden plaats op de A4 tussen knooppunt Kethelplein en afrit Rijswijk. Alle rijstroken zijn daarbij afgesloten; weggebruikers worden omgeleid richting Den Haag. Tijdens de weekendafsluiting zijn de volgende toe- en afritten afgesloten tussen knooppunt Kethelplein en Rijswijk: De gehele rijbaan tussen knooppunt Kethelplein en afrit Rijswijk, inclusief de Ketheltunnel. Toe- en afrit Delft (14) Toe- en afrit Den Hoorn (13) Toe- en afrit Den Haag zuid (12) Afrit Rijswijk (11).  Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 30 minuten.

Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld naar vrijdag 26 juli 22.00 uur tot maandag 29 juli 05.00 uur.

Omleidingsroutes

· Verkeer vanuit Rotterdam richting Den Haag en Amsterdam wordt via de A20 en de A13 omgeleid.

· Verkeer vanuit Rotterdam richting Rijswijk en Den Haag-Zuid wordt via knooppunt Ypenburg en de A4 omgeleid.

Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan.

Over de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden wordt het asfalt vervangen door een stiller type asfalt (dubbellaags zoab). Ook vervangt Rijkswaterstaat diverse voegen. In de Ketheltunnel voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit om de levensduur van de tunnel te verlengen en de veiligheid te kunnen garanderen. Bij dit onderhoud wordt de isolatie in de wandbekleding vervangen.

Het wegennet in de provincie Zuid-Holland heeft periodiek onderhoud nodig. Denk daarbij aan het vernieuwen van asfalt en het onderhoud aan kunstwerken, zoals viaducten. Met dit onderhoud zorgen we ervoor dat het verkeer in Zuid-Holland vlot en veilig kan blijven rijden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op: werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl.

Heeft u vragen? Twitter naar @Rijkswaterstaat of bel 0800 – 8002 (gratis)