Vooruitblik op Brandersfeesten 2019!

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

SCHIEDAM -  Dit bericht is ingezonden bij het Nieuwe Stadsblad. Iedere Schiedammer kan bij het Nieuwe Stadsblad een bericht plaatsen. Je kunt het zelf (mét foto) online publiceren via www.nieuwestadsblad.nl. De Brandersfeesten zijn pas in september maar om alvast in de stemming te komen volgt hieronder een vooruitblik van de organisatie op de editie van 2019!


De Brandersfeesten staan bij iedere Schiedammer in de agenda. Voor sommigen zijn de keren dat hij het evenement heeft bezocht niet meer op twee handen te tellen, anderen komen net kijken. Je gaat met het vaste cluppie of vraagt je nieuwe vlam mee. Je bent drie dagen niet weg te slaan of komt voor dat ene onderdeel. Dat is het leuke van dit feest in de stad. Ieder doet er ‘zijn ding’ en komt elkaar tegen.

Vers van de pers
Als organisatie zijn we druk om er met alle partijen weer een fijn feestje van te maken. Een feest van een stad vol verhalen uit heden en verleden. Leuk om je naast het oude vertrouwde te vertellen over ‘what’s new in town?’ Een aantal blikvangers:

Feestkleed
Bij een feestje horen slingers en ballonnen, iets dat andere jaren werd gemist in de binnenstad. Dit jaar is de binnenstad versierd en duidelijk onderdeel van de Brandersfeesten. Kijk dit -weekend- eens binnen bij winkels waar je dit anders misschien niet zomaar zou doen. Het aanbod is verrassend.

Niet rookvrij
Deze Brandersfeesten zijn niet rookvrij, sterker nog, de stoom komt je tegemoet, gelukkig is het een aangename geur voor iedereen die een wel lekker palinkje kan waarderen. Na de eerste editie vorig jaar, dit jaar op -zaterdag- de tweede editie van de Palingrookwedstrijd. Ken of ben jij de palingroker van 2019? Geef je dan snel op. We kunnen niet wachten om al dat lekkers te proeven.

Chillen op het water
Stilletjes genieten van de Brandersfeesten? Vaar -zaterdag of zondag- mee op één van de fluisterboten en waan je in een oase van rust op het Schiedamse water. Wil je iets meer in stijl? Neem je vrienden mee aan boord van de S’Dam - loungeboot, dit jaar de nieuwe sensatie op de Brandersfeesten.

Even weg van alles
De drukte ontvluchten? Dat kan dit -weekend- in de escaperoom van het Jenevermuseum. De zolder van dit karakteristieke pand kom je misschien wel nooit meer af. Toch gelukt? Neem dan meteen even een kijkje in de nieuwe tentoonstellingszalen van het museum.

Gouwe ouwe
Niks mis met oud en vertrouwd, sommige onderdelen zijn niet meer weg te denken en dat zouden we ook niet willen. Een paar gouwe ouwe:

Waterratten
Inmiddels een vast onderdeel waar we trots op zijn: de branderszwemtocht. Wat een bikkels in het water! De routes waar uit gekozen kan worden zijn 1,4, 2,7, en 6 km. Durf jij die sprong in het diepe te nemen? We hebben -zaterdag- nog plek.

Live
Een scala aan optredens van verschillende artiesten bij de Schiedamse horeca geeft ritme aan de Brandersfeesten. Zo leuk om van -vrijdag tot en met zondag- overal muziek te kunnen luisteren. Of je nu naar je stamkroeg gaat, of je een tour doet langs plekken waar je nooit komt, Schiedam Live is altijd verrassend gezellig.

Meeslepend
Geen Brandersfeesten zonder Gondelvaart, deze traditie - op zaterdagavond- is er één om te koesteren. De verlichte schepen, met prachtige decors en bijbehorende muziek, lijken wel te dansen op het water. Zoek zaterdagavond een fijn plekje langs de kade waar je het schouwspel goed kunt volgen.

Knalfuif
Natuurlijk openen en sluiten we het weekend spetterend: -vrijdag- met een knallend optreden waarvan we de naam nog niet verklappen en -zondag- met een knallende vuurwerkshow. Nieuwsgierig wat de openingsact wordt? Volg ons op insta, facebook of twitter. Op brandersfeesten.nl staat het hele programma van kermis tot braderie en kun je je aanmelden voor verschillende onderdelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding