Brandersfeesten barst vandaag los: Plezier voor jong en oud plezier!

Algemeen

Schiedam - Wat is er weer veel te doen tijdens de Brandersfeesten! De traditionele gondelvaart mag dan niet doorgaan, er blijft komend weekend voor jong en oud meer dan genoeg te doen. Muziek, kermis, sport en natuurlijk lekker eten en drinken!


Of je nu loopt te struinen rond de haven of al jaren alle horeca af gaat voor de beste sound: muziek maakt de Brandersfeesten compleet. Ook dit jaar belooft weer een feestje te worden! Zo komen twee, altijd gezellige, swingende feestbands langs: Party Criminals en de Wannebiezz’. Twee klinkende acts laten het Land van Belofte dit weekend op haar grondvesten trillen. Vrijdag 27 september opent het evenement met Party Criminals, een band die het publiek heen en weer laat slingeren tussen rock, funk en Nederlandse uitsmijters. Zaterdag 28 september maken de Wannebiezz het podium onveilig. De Schiedamse band krijgt met hun meezingspektakel B!K D!EL! iedereen aan het zingen en zullen speciaal voor de Brandersfeesten een grootse en hilarische show brengen.

Eten

Honger? Loop dan zaterdag even langs de Lange Haven voor de tweede editie van de Palingrookwedstrijd. Op foodtruckfestival Toost wordt de bezoeker verrast door smaken en aroma’s. De keuze is reuze op de Kloosterplaats en de sfeer relaxed. Er is een kindergarden en fijne muziek uit de Caraïben. Suikerspinnen en wafels horen natuurlijk bij de kermis, dat wordt nog moeilijk kiezen uit alle zoete kleurtjes op het Stadserf. Bij de Muradiye Moskee serveren ze heerlijke Turkse BBQ met köfte en Urfa kebab!

Sporten

Zaterdagochtend worden de pondjes eraf gezwommen tijdens de zwemtocht voor het goede doel. Bij de Waterspelen kunnen durfals over een touw naar de overkant van de haven klimmen. En er zijn grote, drijvende ballen op het water drijven, sups om lekker te peddelen en er is een spannende escaperoom van het Jenevermuseum!

Kinderen

Er is komend weekend tijdens de Brandersfeesten ook voor de jongste jeugd van alles te doen. Zo is er bij het Stedelijk Museum Schiedam een Fource kinder-pret-plein met een fijn terras voor de ouders. Het museum is dit weekend bovendien extra voordelig te bezoeken. Maar kinderen kunnen ook naar de Kinder Waterspelen en zich vergapen aan de beestenboel van het straattheater op de Hoogstraat. Er is kermis op het Stadserf, een Dienstenplein met politie en brandweer (en ja, er is hulp bij het blussen nodig!) en er zijn knutselactiviteiten. 

Beste Standwerker

Tijdens de Brandersfeesten strijden acht standwerkers om de titel van Beste standwerker van Schiedam. Het zogenaamde Standwerkers Concours vindt plaats tijdens de weekmarkt op vrijdag 27 september. Drie juryleden beoordelen de kandidaten op onderdelen zoals originaliteit en humor. Wethouder Bregman maakt om 15.00 uur de uiteindelijke winnaar bekend op het Land van Belofte. Veel kraampjes op de weekmarkt zullen voor de gelegenheid mooie kortingen en aanbiedingen op hun producten hanteren, zoals de ondernemers van de Nieuwe Passage ook met de nodige ‘Brandersvoordeeltjes’ zullen strooien. Met optredens op zaterdag en zondag (12.30 uur) haakt de Passage bovendien nadrukkelijk in op het feest.
De Brandersfeesten worden zondag volgens goed gebruik om 21.00 uur afgesloten met een spetterende vuurwerkshow.

Kortom, teveel om op te noemen, kijk dus vooral even op brandersfeesten.nl.