Phons Ockerse heeft een (tijdelijke) opvolger: Kitty Buijtendijk

Algemeen

SCHIEDAM – Ze geeft al jaren administratieve en organisatorische ondersteuning aan het Centrummanagement Schiedam. “Ze was mijn geweten, mijn geheugen en mijn agenda”, sprak Phons Ockerse, die maandag in zaal Beatrix afscheid nam als centrummanager. Even tevoren was bekend geworden dat Kitty Buijtendijk hem opvolgt: ad interim.


(Door Kor Kegel)

Haar tijdelijke aanstelling werd bekendgemaakt door Ed Vriethoff. De eigenaar van The Read Shop in de Nieuwe Passage is voorzitter van het Centrummanagement en ook hij heeft uitstekende ervaringen opgedaan met Kitty Buijtendijk, die met haar bedrijf Mozaick ook andere organisaties ondersteunt met het organiseren van activiteiten en met planning.

De afscheidsreceptie in zaal Beatrix aan de Lange Kerkstraat begon pas laat in de middag, zodat ook winkeliers na sluitingstijd aanwezig konden zijn. Een goed centrummanagement denkt natuurlijk aan dat soort dingen. “Phons is een bekende verschijning geworden in het straatbeeld van Schiedam-Centrum’’, zei Vriethoff complimenteus.

Ockerse gaat zich bij D & S Vastgoed toeleggen op het beheer van de verenigingen van eigenaren (VvE’s) in Schiedam. “Gelukkig is dat om de hoek’’, zei Kitty Buijtendijk. “Dan kan ik nog eens op hem terugvallen.’’ Kitty hoeft dan alleen maar het Broersveld uit te lopen.

De tijdelijkheid van haar betrekking heeft alles te maken met organisatorische veranderingen in de binnenstad. De reclamebelasting is komen te vervallen en in de plaats daarvan wordt de opzet van een BedrijvenInvesteringsZone (BIZ) nagestreefd, maar daar moet dan wel een meerderheid van de ondernemers in de binnenstad achter staan. Zou er nu al een centrummanager definitief benoemd zijn, dan is er het theoretische risico dat er geen salaris kan worden betaald wanneer de BIZ niet zou doorgaan.