Op avontuur met de IJskoningin tijdens Lichtjesparade

Algemeen
Beeld uit de Lichtjesparade Lost & Found.
Beeld uit de Lichtjesparade Lost & Found. (Foto: )

Gebaseerd op het prentenboek Lost & found van Oliver Jeffers, organiseert Mooi Werk een avontuurlijke theatrale Lichtjesparade door Schiedam Centrum voor de hele familie.

Schiedam - Voorafgaand aan deze tocht, op 14 december, kun je je eigen lichtje maken in een leuke workshop. Alle activiteiten zijn gratis en na afloop kunnen deelnemers genieten van winterse versnaperingen.

Parade

Op zaterdag 14 december 2019 organiseert Mooi Werk een theatrale Lichtjesparade voor alle bewoners van Schiedam Centrum. De parade, geschikt voor de hele familie, is gebaseerd op het prentenboek Lost & Found van Oliver Jeffers.

In een aantal korte scenes vertelt de IJskoningin het verhaal over het jongetje dat op een dag een pinguïn voor zijn deur vindt. Het jongetje denkt dat de pinguïn verdwaald is en besluit hem te helpen. Vind de pinguïn zijn weg naar huis?

Opwarmen

Neem een lichtje mee en ga met de IJskoningin op avontuur! De tocht begint om 17:00 uur bij Mooi Werk aan Hoogstraat 97 en duurt ongeveer een uur. Na afloop kunnen de deelnemers hier opwarmen onder het genot van winterse versnaperingen.

Voorafgaand aan de lichtjesparade kun je deelnemen aan een workshop lichtjes maken. Van 15:30 tot 16:30 uur, tevens bij Mooi Werk. Deze kun je daarna gelijk gebruiken tijdens de wandeltocht! Meedoen? Graag aanmelden bij cultuurscout Caty via caty@stichtingmooiwerk.nl.

Voorlezen

In de Bibliotheek Schiedam in de Korenbeurs, Lange Haven 145, wordt het verhaal Laat me niet alleen (Lost & Found) tussen 10:00 en 17:00 uur voorgelezen. Schuif gezellig aan.

Deelname aan de lichtjesparade en de workshop is gratis. Kijk voor meer informatie over dit evenement op www.stichtingmooiwerk.nl.