Terrein voormalige glasfabriek O-I verkocht

Algemeen
Rob Daamen (O-I) en Jaco Poldervaart (Whoonapart) tonen de overeenkomst aangaande glasfabriek O-I.
Rob Daamen (O-I) en Jaco Poldervaart (Whoonapart) tonen de overeenkomst aangaande glasfabriek O-I. (Foto: )

Schiedam - Op vrijdag 27 september hebben O-I en de Rotterdamse ontwikkelaar Whoonapart BV een overeenkomst getekend voor de verkoop van het terrein van de voormalige glasfabriek O-I in Schiedam.


De Rotterdamse ontwikkelaar Whoonapart is door middel van diverse studies een nieuwe bestemming aan het ontwikkelen voor een nieuwe invulling van dit terrein. De ondertekening van dit contract maakt het voor Whoonapart mogelijk om de verdere ontwikkeling van het terrein met de gemeente te bespreken en het toekomstige gebruik van het terrein en de omliggende grondpercelen goed met elkaar af te stemmen. Naast woningbouw blijft ook werken een uitgangspunt. 

De finale overdracht zal afgerond worden wanneer Whoonapart en de overheid op één lijn zitten met betrekking tot de uiteindelijke bestemming van het project. De verwachting is dat dit medio 2020 geschiedt, waarmee Whoonapart de eigenaar van het terrein wordt.

Whoonapart zal deze ontwikkeling het komende jaar verder invulling geven door middel van het concept ‘Samen doen’. Overleg met de direct betrokkenen, bedrijven of bewoners in de omgeving, is hierbij een belangrijk onderdeel.