Annemieke ziet haar debuut op Zeeuwse longlist

14 sep, 12:17 Algemeen

Annemieke de Schepper uit Schiedam ziet haar romandebuut ‘De stille oorlog van mijn vader’ opgenomen op een longlist van de tien beste Zeeuwse boeken van dit jaar.

Door Kor Kegel

SCHIEDAM -  De jury van de Zeeuwse Boekenprijs 2020 maakte de Top 10 zaterdag bekend. Op de lijst staan schrijvers als Oek de Jong met ‘Zwarte schuur’ en Hans Steketee met ‘De Warnow’. Het boek van Annemieke de Schepper is een zoektocht naar haar vader tegen de achtergrond van de Slag om de Schelde in 1944. Op de longlist staat ook een boek dat de Slag om de Schelde beslissend noemt in de strijd om West-Europa; het is geschreven door Tobias van Gent en Hans Sakkers. Er staan meer historische boeken op, zoals over de betekenis van de trans-Atlantische slavenhandel voor de economie van Walcheren en over dichter en patriot Jacobus Bellamy alias Zelandus.

Voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZB) waren dit jaar 61 titels ingezonden. De jury bestaat uit de commissaris van de koningin in Zeeland, Han Polman, die voorzitter is, en voorts uit taalkundige Anya Marinissen, ZB-directeur Perry Moree, hoofdredacteur Arie Leen Kroon van de Provinciale Zeeuwse Courant en journalist en documentairemaker Helge Prinsen. Op maandag 12 oktober maakt de jury de shortlist met de vijf overgebleven titels bekend en de winnaar wordt bekend gemaakt op dinsdag 27 oktober. De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs ontvangt een geldbedrag van duizend euro en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Janne van Gilst. Ook worden er Accolades uitgereikt. Dit zijn extra waarderingen van de jury voor het beste debuut, het best uitgegeven boek of het beste jeugdboek.

Afbeelding
PlayBackshow Scouting Tono Algemeen 21 mei, 14:23
Afbeelding
Nostalgie in Bibliotheek Korenbeurs Algemeen 21 mei, 12:34
Afbeelding
Lancering museumfeestreep Algemeen 20 mei, 14:23
Afbeelding
Samenwerking ‘Welkom in Sdam’ en Schiedam Partners Algemeen 20 mei, 12:50
Afbeelding
Jubileum winactie: Intratuin viert 50e verjaardag! Algemeen 20 mei, 08:15
Afbeelding
Familie Wilton bij Wiltonmuseum Algemeen 19 mei, 14:23
Afbeelding
AWP: “In vier jaar tijd heeft Delfland geen rivierkreeft gevangen” Algemeen 19 mei, 13:26
Afbeelding
Schiedammer Wessel Keemink weer landskampioen volleybal in Tsjechië Algemeen 19 mei, 12:56
Afbeelding
Natuurspeeltuin: fantastische plek! Algemeen 19 mei, 12:34
Afbeelding
Agenda voor Schieda, Algemeen 19 mei, 10:10
Afbeelding
Herman van Veen brengt ode aan moeders in de Grote Kerk in Schiedam Algemeen 19 mei, 08:39
Afbeelding
Gunay Uslu komt zeker terug naar ons museum Algemeen 18 mei, 15:15
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel - Bescherm de molens en de Polderweg! Algemeen 18 mei, 14:40
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.