Weekendafsluiting A13 richting Den Haag

Algemeen
De omleidingsroute.
De omleidingsroute. (Foto: Privé)

REGIO - Rijkswaterstaat vernieuwt van vrijdag 9 april tot maandag 12 april het asfalt van de A13 richting Den Haag, tussen knooppunt Kleinpolderplein en de N470. Weggebruikers moeten rekening houden met maximaal dertig minuten extra reistijd.

De werkzaamheden beginnen vrijdag 9 april om 22.00 uur en duren tot maandag 12 april 05.00 uur. De A13 wordt dan afgesloten tussen knooppunt Kleinpolderplein en de aansluiting met de N470, in de richting van Den Haag. Daarnaast zijn afgesloten:
· afrit 11 (Berkel en Rodenrijs)
· afrit 10 (Delft-Zuid)
· de verbinding van de S113 naar de A13

De volgende toeritten, afritten en wegen worden een uur eerder afgesloten, vrijdag 9 april om 21.00 uur:
· toerit 11 (Berkel en Rodenrijs)
· toerit 13 (Overschie)
· de toerit bij Parallelstraat-Oostzijde
· A20 afrit 13 (Blijdorp/Overschie), vanaf Gouda
· de verbindingsweg van de A20 naar de A13, vanaf Hoek van Holland
· de verbindingsweg van de A20 naar de A13, vanaf Gouda


Vanuit GoudaVerkeer op de A20 richting Amsterdam en Den Haag wordt via knooppunt Kethelplein omgeleid naar de A4. Vanuit BredaVerkeer op de A16 richting Amsterdam en Den Haag wordt vanaf knooppunt Terbregseplein via de A20 richting Gouda, de N457 en de A12 omgeleid naar de A4. Gele borden en informatiepanelen langs en boven de weg geven de omleidingsroutes aan. Het wegverkeer moeten rekening houden met maximaal dertig minuten extra reistijd.

Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert de werkzaamheden uit, die bestaan uit het aanbrengen van stil asfalt en onderhoud aan voegovergangen, bruggen en viaducten. Dankzij dit onderhoud blijft de weg voor lange termijn bereikbaar voor de weggebruikers en kan het verkeer vlot en veilig blijven rijden.