Buurtvrouw blije winnaar Anne-Marie van der Lindenprijs

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Door Kor Kegel

Stichting De Buurtvrouw in Schiedam-West is de blije en enthousiaste winnaar geworden van de Anne-Marie van der Lindenprijs. Maar de twee genomineerden die afvielen gingen ook blij en tevreden naar huis. De prijs bestaat namelijk maximaal uit 25.000 euro en dit bedrag werd verdeeld. Sailing Kids uit Vlaardingen en Strandgoed Ter Heijde kregen elk 5.000 euro en De Buurtvrouw kreeg 15.000 euro.

De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Anne-Marie van der Linden. De naar haar genoemde prijs werd vorig jaar bij haar afscheid van de Frankelandgroep ingesteld door Chris Oomen, bestuursvoorzitter van DSW Zorgverzekeraar. De prijs is bedoeld voor (startende) projecten en initiatieven in de zorg- en welzijnssector in de regio’s Nieuwe Waterweg-Noord en Delft, Westland en Oostland.

De Buurtvrouw, gevestigd aan de Van Beverenstraat, is een stichting met heel veel vrijwilligers die allerlei maatschappelijk nuttige activiteiten ondernemen. Met het project ‘Thuis opgehaald’ zorgt De Buurtvrouw dat ouderen in Schiedam-West niet vereenzamen. De stichting verbindt buren en versterkt het saamhorigheidsgevoel. De jury vindt het bijzonder dat De Buurtvrouw een samenwerking aangaat met huisartsen, verpleegkundigen en het Wijkondersteuningsteam (WOT) aan het Rubensplein.

,,Lieve mensen, wat zijn we verschrikkelijk blij!’’ jubelde Romy Waanders, voorzitter van De Buurtvrouw. Ze prikte Anne-Marie van der Linden de Buurtvrouwbutton op.

De andere genomineerden waren de Vlaardingse stichting Sailing Kids en de Delftse stichting Pieter van Foreest. De Vlaardingers organiseren zeilweken voor ernstig zieke en chronisch zieke kinderen en jongeren met hun directe familie. Pieter van Foreest maakt een logeerhuis mogelijk, Strandgoed Ter Heijde, waar mantelzorgers even op adem kunnen komen omdat ze de zorg tijdelijk uit handen zien genomen. Beide organisaties zijn zeer ingenomen met het feit dat ze ook met een financiële beloning het Wennekerpand konden verlaten.

De jury vindt het bijzonder dat de drie initiatieven verschillende doelgroepen hebben: ouderen, jongeren en mantelzorgers.