Het briljanten echtpaar had het reuze naar de zin met burgemeester Lamers: 'Hij is een gezellige man!' (Foto: Marius Schinkel/Tekst: Kathy Huitema)
Het briljanten echtpaar had het reuze naar de zin met burgemeester Lamers: 'Hij is een gezellige man!' (Foto: Marius Schinkel/Tekst: Kathy Huitema) (Foto: Marius Schinkel)

Toon en Riet een briljanten paar dankzij Sitton

Algemeen

Schiedam - Toon Buurman (95) en Riet Buurman-Elshof (88) waren 28 augustus 65 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Lamers om het briljanten echtpaar te bezoeken en hen te feliciteren. Toon en Riet zijn ‘volbloed Schiedammers’. Toon werd geboren in de Konijnenbuurt, Riet in de Tollensstraat. Toon ging op 14-jarige leeftijd werken bij capsule- en kurkfabriek Van de Toorn aan de Schie. Toen in 1940 de oorlog uitbrak werd er geen lood meer aan de fabriek geleverd en stond hij op straat. Uiteindelijk kwam hij bij Wilton terecht. Daar werkte hij zich op van krullenjongen naar projectleider: ‘Ik heb tot aan mijn pensioen met heel veel plezier bij Wilton gewerkt.’ Riet werkte voor haar trouwen bij drukkerij Roelants: ‘Daar zat ik op de administratie. Leuk werk, maar ja, als je trouwde moest je stoppen met werken!’

Toon en Riet leren elkaar in 1948 kennen bij dansschool Sitton. ‘Want,’ zegt de bruid, ‘dansen leerde je bij Sitton! Wij dansten regelmatig met elkaar, maar ook wel met andere partners. Toen we eens de dansschool uitliepen zei Toon: ‘Zeg Riet, wij zijn eigenlijk wel een leuk paartje!’ Riet vond dat ook wel. Ze werden verliefd, verloofden zich op Riets verjaardag in 1951, trouwden in 1952 en dansten ondertussen de sterren van de hemel. ‘We hebben veertien jaar wedstrijden gedanst. Dansten zelfs in Krasnapolsky.’ Het echtpaar Buurman danste zich van brons, naar zilver, naar goud. In huwelijksjaren schitteren ze nu in briljant.

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.