Geld beschikbaar voor mooie burgerinitiatieven

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

Schiedam - Met de start van het nieuwe jaar is ook het programma voor burgerinitiatieven van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. weer geopend. Groepjes burgers kunnen maximaal € 10.000,- aanvragen om mooie initiatieven op te zetten in hun wijk. Een stichting of vereniging is niet nodig. Elk initiatief dat met de inzet van vrijwilligers voor langere periode een bijdrage levert aan de samenleving, is welkom.

Via dit programma zijn in de afgelopen jaren al meerdere initiatieven ondersteund. Zo ontving vorig jaar de Begeleidende Vervoerservice Maassluis een donatie om verder uit te breiden en kon Buurtwerkplaats De Buren eindelijk van start met de werkplaats in Schiedam-Oost. Popkoor Pleasure Schiedam trad op in verschillende zorgcentra in Schiedam, Vlaardingen en Maassluis en bezorgde de bewoners een geweldige avond.

Het programma ‘Uw initiatief’ is open tot 1 april 2017. Daarna worden er vijf initiatieven geselecteerd die een donatie ontvangen. Via een aangepast aanvraagformulier kan er gemakkelijk een aanvraag worden ingediend. Op de website van het Fonds staat alle informatie: www.fondssv.nl .