Afbeelding
(Foto: Paul Meuldijk)

Nationale Sportweek van start in Schiedam-Zuid

Algemeen

In Schiedam-Zuid is er volop aandacht voor Nationale Sportweek. Op zondag 19 september werden de fitnesstoestellen, het watertappunt en het bootcampparcours aan de Maasboulevard officieel geopend. Sportwethouder Antoinette Laan opende om 13.30 uur de bijzondere locaties langs de Nieuwe Maas door de nieuwe informatieborden te onthullen.

De omgeving van de Maasboulevard ontwikkelt zich tot een plek waar bewegen, sporten en werken aan een gezonde levensstijl centraal staan. Om Schiedammers te stimuleren meer water te drinken is een watertappunt aangelegd. De outdoor-fitnesstoestellen zijn vorig jaar eerst als proef geïntroduceerd. Toen de toestellen een succes bleken is besloten ze blijvend te plaatsten. Twee maanden geleden zijn op het asfalt van de Maasboulevard beweeg- en sportmarkeringen aangebracht. Sporters kunnen deze markeringen, met interessante verwijzingen naar de Schiedamse haven, goed gebruiken om te trainen in de buitenlucht. Zondag werden ook borden in gebruik genomen met meer informatie en QR-codes die verwijzen naar instructievideo’s.

Beweeg- en sportclinics

Omdat voor het tweede achtereenvolgende jaar het beweeg- en sportevenement Southbeach aan de Maasboulevard is uitgesteld, kiest de organisatie nu voor een kleiner alternatief programma in de wijk Zuid. Dagelijks is er in de Nationale Sportweek wel iets te doen op het gebied van bewegen. Uiteraard kunnen ook Schiedammers uit andere wijken zich hiervoor aanmelden. Vrijwel tegelijk met de Nationale Sport Week is het ook European Mobility Week. Daarom is er zondag ook aandacht voor mobiliteit. Want bewegen en mobiliteit kunnen soms dicht bij elkaar liggen. Bijzonder was zondag de aanwezigheid van zogenaamde smoothiefietsen. Hiermee konden deelnemers een eigen smoothie maken door flink door te ‘fietsen’, en BMX-workshops.

Meer activiteiten

De Nationale Sportweek is nog tot en met 26 september. Vanaf komend weekend is er een vol programma voor jong en oud in de wijk Zuid in het kader van deze Nationale Sportweek. Het volledige programma is te vinden op www.lekkerbezigschiedam.nl/agenda.

Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Provincies: maak van geschenkwoningen Watersnoodramp een rijksmonument Algemeen gisteren
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: 'Waar blijft de tijd?' Algemeen 1 feb, 16:16
Afbeelding
Scouting Taizé wint nachtelijke winterhike Algemeen 1 feb, 14:23
Afbeelding
Ontdek geheime steegjes in het Schiedamse huis voor muziekfotografie in de kunstweek Algemeen 1 feb, 12:34
Afbeelding
Ruud van der Pol en Jan Boumans: 'Wie komt de denktank Noordrand2025 versterken?' Algemeen 1 feb, 10:10
Afbeelding
Filmische dreampop van HAEVN komt in extra intieme setting naar Schiedam Algemeen 31 jan, 14:23
Afbeelding
Leven in de Rotterdamse haven centraal in Natuurcafé Algemeen 31 jan, 13:08
Afbeelding
Luke Verburg naar WK veldrijden Sport 31 jan, 07:08
Afbeelding
PPSC blijft meedoen voor de prijzen Sport 30 jan, 14:23
Afbeelding
Zeven Schiedamse judoka's naar NK Sport 30 jan, 13:13
Afbeelding
Schiedam: Sport in het kort Sport 30 jan, 12:34
Afbeelding
Het International Dutch Distillers Festival Schiedam nog groter dan vorig jaar Algemeen 30 jan, 11:50