De Sjakie-trofee is voor Fausto van den Berg (foto: PR)
De Sjakie-trofee is voor Fausto van den Berg (foto: PR) (Foto: )

Kort sportnieuws uit Schiedam

Algemeen

Toon Wolters blijft nóg een seizoen de regisseur van derdeklasser HBSS. Het wordt zijn zevende jaargang. Na twee door de pandemie in de war gestuurde competities hoopt hij, zoals hij het verwoordt, “dit vervelende seizoen samen met de huidige spelersgroep eerst zo goed als mogelijk af te sluiten om dan te gaan toewerken naar een mooie nieuwe competitie”. Inmiddels zijn ook gesprekken met de andere stafleden en spelers gaande. Zeker is al wel, dat aanvoerder Berkan Bayraktar zijn aanwezigheid op Harga prolongeert. Ook Leroy van Bueren, Batuhan Saglam en Erikson Santos Oliveira verlengden.

Toon Wolters verlengt bij HBSS

Ook Thijs van der Kooij geselecteerd

DWS wordt zo langzamerhand hofleverencier voor Oranje’s handbal-jeugdselecties. Nu is ook Thijs van der Kooij uitgenodigd om met Onder-16 op Sportcentrum Papendal te trainen. Vanaf februari tot eind juni meldt hij zich wekelijks op dinsdag in Arnhem.

Hermes DVS reikt Sjakie-Trofee uit

Hermes DVS bezorgde de jeugdvoetballers een gave jaarafsluiting. Voor Fausto van den Berg kreeg die dag een extra dimensie. Voor zijn grote inzet voor de jeugdafdeling reikte Marian Geeratz hem de naar haar echtgenoot vernoemde Sjakie-Trofee uit.

Manuel Vissers vertrekt al na één seizoen

KethelSpaland meldt, dat Manuel Vissers heeft aangegeven dat hij zijn contract niet zal verlengen. Daardoor moet TC-baas Ronald Scholte al na een seizoen weer op zoek naar een trainer voor de zaterdag-selectie.

Jeugdvoetbaldagen in voorjaarsvakantie

Jeugdvoetbalopleiding organiseert tijdens de voorjaarsvakantie op dinsdag 1 en woensdag 2 maart op het complex van PPSC in sportpark Thurlede voetbaldagen voor jongeren van 5 tot en met 15 jaar. Op beide dagen wordt gestart om 10.00 uur en afgesloten om 16.15 uur. De trainingen worden geleid door professionele trainers. De kosten zijn 65,00 euro. Dat is inclusief drankjes en een aandenken. Aanmelden: https://www.jeugdvoetbaldagen.com/meld-je-nu-aan/jvd-ppsc

Onzekere tijden voor Schiedam/VST

Nu Damclub Schiedam/Van Stigt Thans soeverein de ereklasse aanvoert en op weg lijkt naar de landstitel is er onzekerheid over het al dan niet afmaken van de competitie. “Als dat niet het geval is, zou dat een enorme domper zijn”, wordt in VST-kringen opgemerkt. Het eerste tiental heeft na zes wedstrijden en nog vier te gaan een goede afloop in eigen hand. Aangezien wedstrijden nog steeds niet zijn toegestaan rijst de vraag of de competitie wordt voltooid.

Fouad El Yakhloufi niet verder bij SVV

Trainer Fouad El Yakhloufi krijgt geen tweede termijn bij SVV. De trainer is verhuisd naar een te ver van Schiedam gelegen bestemming. Hij maakt wel het huidige seizoen af.

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.