Pim Koning: "We willen terug naar het oude niveau. Met jeugdelftallen die op divisie-niveau spelen." (foto: UWM/gsv)
Pim Koning: "We willen terug naar het oude niveau. Met jeugdelftallen die op divisie-niveau spelen." (foto: UWM/gsv) (Foto: )

SVV nog steeds in de steigers

Algemeen

“SVV moet een sexy vereniging worden”, riep voorzitter Pim Koning anderhalf jaar geleden. Hoe? Daarna werd het, mede door Covid, stil. Een jaar later herhaalde hij het. Inmiddels was de trainer opgestapt en had bijna alle jeugdspelers meegenomen. Er valt dus eerst het één en ander te repareren.

Door GERARD S. VERVER

Welke vorm de update van de 118-jarige zou krijgen wilde Koning zijn achterban op een algemene ledenvergadering vertellen. Zover kwam het door de corona-ban niet. Daarnaast bezorgde het afhaken van de trainer, die tevens jeugdtrainer was, extra hoofdbrekens. “We waren om SVV weer op de rails te zetten, druk bezig met allerlei zaken en kregen dat er ook nog eens bij. Dat vroeg om voorrang.” Koning stelt in een vorig bestuursfunctie al ooit een kanttekening gemaakt te hebben over trainers met twee petten. “Het is beter voor iedere discipline een goede te hebben, dan iemand die zijn aandacht verdeelt over twee fronten.”
Vandaar, dat een telefoontje van oud-Leonidas-sponsor Geert Hof hem goed uit kwam. “Die vroeg of wij de Voetbal Academy van Glancy Kondu, die samenwerkt met Dennis van der Gijp ruimte konden bieden.” Later meldde zich ook de Voetbalschool van Andre Wasiman. “De één richt zich op de jongste en de ander op de oudere jeugd.” Gesprekken met de twee hebben Koning het gevoel bezorgd, dat hun missie en visie op één lijn zit met die van zijn club. “Onze ambitie is om met de jeugd terug te keren naar divisie-niveau. Dat gaat niet zomaar, maar we gaan er wel voor.” Het maakt ook deel uit van zijn kijk op de toekomst. “We zitten pal naast een nieuwe jonge wijk. We moeten de uitstraling krijgen, die ervoor zorgt, dat jongeren tegen elkaar zeggen: hé, je moet bij SVV zijn daar is het leuk.” Daarvoor is mede hulp van de leden nodig. “Alleen redden we het niet. Er moeten mensen opstaan. Gebeurt dat niet, dan zijn we terug bij af.”

Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16