SVV nog steeds in de steigers

Algemeen
Pim Koning: "We willen terug naar het oude niveau. Met jeugdelftallen die op divisie-niveau spelen." (foto: UWM/gsv)
Pim Koning: "We willen terug naar het oude niveau. Met jeugdelftallen die op divisie-niveau spelen." (foto: UWM/gsv) (Foto: )

“SVV moet een sexy vereniging worden”, riep voorzitter Pim Koning anderhalf jaar geleden. Hoe? Daarna werd het, mede door Covid, stil. Een jaar later herhaalde hij het. Inmiddels was de trainer opgestapt en had bijna alle jeugdspelers meegenomen. Er valt dus eerst het één en ander te repareren.

Door GERARD S. VERVER

Welke vorm de update van de 118-jarige zou krijgen wilde Koning zijn achterban op een algemene ledenvergadering vertellen. Zover kwam het door de corona-ban niet. Daarnaast bezorgde het afhaken van de trainer, die tevens jeugdtrainer was, extra hoofdbrekens. “We waren om SVV weer op de rails te zetten, druk bezig met allerlei zaken en kregen dat er ook nog eens bij. Dat vroeg om voorrang.” Koning stelt in een vorig bestuursfunctie al ooit een kanttekening gemaakt te hebben over trainers met twee petten. “Het is beter voor iedere discipline een goede te hebben, dan iemand die zijn aandacht verdeelt over twee fronten.”
Vandaar, dat een telefoontje van oud-Leonidas-sponsor Geert Hof hem goed uit kwam. “Die vroeg of wij de Voetbal Academy van Glancy Kondu, die samenwerkt met Dennis van der Gijp ruimte konden bieden.” Later meldde zich ook de Voetbalschool van Andre Wasiman. “De één richt zich op de jongste en de ander op de oudere jeugd.” Gesprekken met de twee hebben Koning het gevoel bezorgd, dat hun missie en visie op één lijn zit met die van zijn club. “Onze ambitie is om met de jeugd terug te keren naar divisie-niveau. Dat gaat niet zomaar, maar we gaan er wel voor.” Het maakt ook deel uit van zijn kijk op de toekomst. “We zitten pal naast een nieuwe jonge wijk. We moeten de uitstraling krijgen, die ervoor zorgt, dat jongeren tegen elkaar zeggen: hé, je moet bij SVV zijn daar is het leuk.” Daarvoor is mede hulp van de leden nodig. “Alleen redden we het niet. Er moeten mensen opstaan. Gebeurt dat niet, dan zijn we terug bij af.”