Kort Sportnieuws

Algemeen
Duim omhoog Britt Eerland staat met Berlin in de halve finale. (foto: Fbook)
Duim omhoog Britt Eerland staat met Berlin in de halve finale. (foto: Fbook) (Foto: )

De site van de KNBSB meldde half januari de indeling voor de 2022-competitie. Dat was blijkbaar voorbarig, want een paar dagen later was dat nieuws gewist. Inmiddels lag de indeling dus al wel op straat. Schiedam krijgt in de tweede klasse de volgende tegenstanders: Domstad Dodgers, Euro Stars 2, The Hawks, Quick/A 2, Ridderkerk Rowdies, Saints, Storks 2, Tex Town Tigers en WSB.

Honkballers spelen in de 2e klasse A

Ook Jody Corver verlaat PPSC

Na trainer Jeremy Hagestein gaat bij PPSC ook Jody Corver, die er het tweede elftal leidt, op zoek naar een nieuwe voetbaljob. De Vlaardinger was lang assistent van Henk Salari en, voordat hij bij het tweede aantrad, actief als jeugdtrainer. 

Nieuwbouw bij Excelsior’20?

Bij Excelsior’20 zijn de ooit gebouwde tijdelijke kleedkamers aan vervanging toe. Voetbalvoorzitter George Leuver schrijft op de website van de club, dat een commissie bekijkt of die vervangen kunnen worden door permanente kleedkamers en opbergruimtes. 

Mocht dit lukken, zo houdt hij de leden voor, zal het over anderhalf tot twee jaar klaar zijn.

Britt Eerland verder in Champions League

Hoewel Britt Eerland in de thuisbeurt tegen het Tsjechische Hodonin de winst uit handen moest geven is het TTC Berlin Eastsite vrijdag wel gelukt om de halve finale van de Champions League tafeltennis te bereiken. De Duitse landskampioen won met 3-2. Drie dagen eerder had het met 0-3 de uitbeurt gewonnen. 

Geen Schiedam-loop, zwemtocht onzeker

City Sports Events durft het, gezien de nog heersende en mogelijk later op herhaling gaande covid-beperkingen, niet aan om begin maart de Schiedam Loop op de agenda te zetten. Over de Branders Zwemtocht, die voorheen eind september tijdens het weekeinde van de Brandersfeesten, werd gehouden is nog geen beslissing genomen.

Nouchka Fontijn hield vol: twee weken afzien

Het was een hels karwei: VIP Special Forces. Veertien dagen werden de tien deelnemers, zoals dienstplichtige militairen het noemden, afgeknepen. Bokster Nouchka Fontijn hield vol. Dag na dag commandotraining. Het was meer dan afzien. “Je denkt steeds, dat je je grens hebt bereikt en dat je echt niet meer kunt, maar wonder boven wonder blijf je maar doorgaan”, vertelt ze in een interview in magazine Women’sHeath. “Je weet van tevoren, dat het heftïg wordt. En heftig werd het”, schrijft ze op Instagram. De zes afleveringen zijn te zien op Videoland.

Verburg reed laatste veldrit in Hoogerheide

Luke Verburg reed zondag in Hoogerheide bij de elite mee in de laatste cross van het wereldbeker-circuit. De Schiedamse belofte-renner finishte als 31e en hield de achterstand op Belgische winnaar Eli Iserbyt beperkt tot bijna vijf minuten.

........................................

Berichten of tips? Mail aan regiosport@outlook.com of app 06-40025589