Hermes DVS oefende zaterdag tegen tweedeklasser CWO en leverde, ondanks 2-1 verlies, een puike partij af. (foto: UWM/gsv)
Hermes DVS oefende zaterdag tegen tweedeklasser CWO en leverde, ondanks 2-1 verlies, een puike partij af. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Koploper Hermes DVS is bescheiden

Algemeen

“De huid niet verkopen voordat de beer geschoten is”. Dat zegt Hermes DVS-trainer Gokhan Cayir weliswaar niet letterlijk, maar tussen de regels door wel. De lichtblauwen mogen dan lijstaanvoerder zijn, hij wil met de beide voetbalschoenen op de grond blijven: “We hebben nog tweederde van de competitie te gaan.”

Door Gerard S. Verver

Vooralsnog dus geen tijd voor jubel. Wel voor “ik denk, dat we iedereen verbaasd hebben.” Dat klopt, want Hermes leverde in de acht (ongeslagen) wedstrijden fris voetbal en een indrukwekkend doelsaldo (27-6) af. Toch klinkt er een voorbehoud. Jawel, de derby tegen en bij PPSC mag dan wel met overmacht en flair met 1-5 gewonnen zijn, “Het kan vertekenen, want. misschien hadden zij een off-day”, plaatst hij die driepunter in een relativerend perspectief. Het gaf hem, is zijn stelling, “niet echt een goed beeld van waar we staan. Temeer omdat we topclubs zoals Victoria’04 en Excelsior’20 (op 5 en 12 maart, red.) nog tegenkomen. Pas daarna kunnen we een balansje opmaken”. Dat maakt het beeld over de mogelijkheden van zijn manschappen wat diffuus. “Van sommige spelers weet ik precies wat ik aan ze heb. Dat geldt niet voor het geheel.” Vandaar, dat hij het niet over een kampioenschap wil hebben en het op een periode houdt.

Voor Mari Lansbergen (31), nu geveld door corona, zou met een titel de geschiedenis op herhaling gaan. Hij was er ook bij toen Hermes in 2014 (nog spelend op zondag en geleid door Jerry Visser) als nummer één finishte. “Dat kan zomaar weer gebeuren”, schat hij in. “Mede, omdat we nu meer dan in voorgaande jaren een collectief vormen en we veel van elkaar accepteren. Iedereen kent zijn taak, loopt een stapje harder.” Daarin speelt ook, vindt hij, de benadering van Gokhan Cayir een motiverende rol. “Zijn manier van communiceren doet ons goed en inspireert. Voor hem wil je iets extraas doen.”        

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.