Kort sportnieuws

Algemeen
Manuel Vissers verruilt KethelSpaland voor Neptunus/Schiebroek. (foto:UWM)
Manuel Vissers verruilt KethelSpaland voor Neptunus/Schiebroek. (foto:UWM) (Foto: )

De korfbalbond heeft de indeling voor de zaalcompetitie aangepast. Om bijtijds weer aan de veldwedstrijden te kunnen beginnen zijn de clubs nu ingedeeld in afdelingen van vier. Nexus begint zaterdag tegen Phoenix..

Aangepast schema voor Nexus

Weer twee spelers prolongeren bij HBSS

HBSS blijft voortvarend bezig met het vastleggen van spelers. De club meldt nu, dat linkspoot Yassine Belghar en Naigy Klepke, tot dusverre goed voor drie treffers, hun verblijf bij de derdeklasser voortzetten.

Bekertoernooi stopt: pech voor Hermes DVS

Hermes DVS was de enige Schiedamse club, die na winst in de voorronde en overwinningen op Zuidland en Den Bommel, de derde ronde van het toernooi om de KNVB-districtsbeker haalde. Verder komen de lichtblauwen niet: de KNVB geeft voorrang aan het uitspelen van de competitie en heeft, om tijd vrij te maken, het bekertoernooi geschrapt.

Manuel Vissers al snel onderdak

Manuel Vissers, die KethelSpaland half januari meldde, dat hij er niet voor een tweede jaar de zaterdagvoetballers blijft leiden, heeft al snel weer een nieuwe job. De uit de Haagse regio afkomstige trainer (met UEFA-A licentie) verkast volgend jaar naar Neptunus/Schiebroek.

Juventus heeft weer mannenteam

Juventus startte het seizoen voor het eerst in zijn bestaan zonder mannenteam. Daarna is veel energie gestoken in het formeren van een nieuwe spelersgroep. Dat is gelukt. Zaterdag 5 februari maken de heren hun rentree (zie sportagenda). Ook zijn er dan twee jeugdwedstrijden: om 14.00 uur M16 en om 18.00 uur M22.

Eerst inhaal- en oefenwedstrijden

Pas op zaterdag 19 en zondag 20 februari heeft de KNVB voor de standaard-elftallen het eerste complete programma vastgesteld. In de voorafgaande weken zijn er inhaalwedstrijden. Ook wordt er geoefend, zoals dat in het afgelopen weekeinde het geval was. Uitslagen: CWO-Hermes DVS 2-1, KethelSp/zo-Coal  5-0, KethelSp/za-Schipluiden 3-1, VDL-Excelsior’20 1-1, VDL 2-PPSC/mix 1-3, Meeuwenplaat-KethelSp/zo 1-4.

SPORTAGENDA

VOETBAL: zat HWD-Excelsior’20 (14.30), Rotterdam United-SVV (15.00 restant 1-4)

DAMESVOETBAL: zat KethelSpaland-Blijdorp (12.00), MVV’27 2-Hermes DVS, Zwaluwen 2-HBSS; dins Pernis-Hermes DVS.

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Onder Ons 5.

BASKETBAL: zat sportzaal Oost/Celsiustraat 16.00 Juventus-Rotterdam/Z 3(h).

HANDBAL: zat Quintus 2-DWS(h), sporthal WA 19.00 Ventura-Oliveo(d), 20.30 Ventura-Volendam 3(h).

KORFBAL: zat Phoenix-Nexus.

TAFELTENNIS: zat Avanti-Scyedam.

Berichten of tips? Mail aan: regiosport@outlook.com of app aan 06-40025589.