Sportwethouder op visite bij Talent

Algemeen
Sebastian Olsen werd soeverein Nederlands kampioen en torent op het platform trots hoog boven de nummers 2 en 3 uit. Inzet: Aaron de Groot (foto's: PR)
Sebastian Olsen werd soeverein Nederlands kampioen en torent op het platform trots hoog boven de nummers 2 en 3 uit. Inzet: Aaron de Groot (foto's: PR) (Foto: )

De lijst met sportprestaties was kort. Zoveel scorende Schiedamse sporters waren er door de corona-stop in 2021 niet. De Olympische Spelen was met handbalster Kelly Dulfer, tafeltennisster Britt Eerland, paralympics-atleet Take Zonneveld en de bronzen plak van bokster Nouchka Fontijn hofleverancier. 

Voeg daar de op het hoogste kickboksniveau teruggekeerde Gokhan Saki, de in de Tsjechische competitie bij Karlovarsko spelende volleyballer Wessel Keemink en Bayern Munchen-aanvaller Joshua Zirkzee aan toe, dan is de ‘oogst’ van een opnieuw door corona gemankeerd sportjaar compleet.

Toch wilde de gemeente de huldiging van bovenmodaal presterende sporters niet weer in een lockdown plaatsen. Dus kwam er alsnog een sporter-van-het-jaar: honkballer Aaron de Groot (22). Zijn lijstje imponeert: hij werd in augustus met Onder-23 Europees kampioen en uitgeroepen tot beste pitcher. Daarmee verdiende Jong Oranje een ticket voor het WK in Mexico. Tussendoor pakte hij met het grote Oranje ook de Europese suprematie. Of dat nog niet genoeg was speelde hij met Neptunus tegen L&D Amsterdam de Holland Series met de Nederlandse titel inzet.

In de categorie Talent werden de DWS-handbaljongeren Clyde Marengo (16) en Loeka Hendriks (17) genoemd, maar ging de ‘award’ naar judoka Sebastian Olsen, die in september in de leeftijdsklasse onder 15 jaar Nederlands kampioen werd. Wethouder Antoinette Laan reikte hem dinsdag tijdens de training bij Sportinstituut Schiedam de bij zijn status horende versierselen uit. Aaron de Groot, die in oktober naar zijn Amerikaanse club terugkeerde, wordt later dit jaar gefêteerd.

Daarnaast was er een denkbeeldige duim voor alle sportbestuurders die in corona-tijd met veel inzet hun clubs overeind hebben gehouden.