Schiedamse schrijfster Nancy Heinsman is met haar boeken genomineerd voor de Indie Awards

Algemeen
Schrijfster Nancy Heinsman en haar boek ’Sofie & Bo en de betoverde laarsjes’.
Schrijfster Nancy Heinsman en haar boek ’Sofie & Bo en de betoverde laarsjes’. (Foto: )

Nancy Heinsman heeft twee prentenboeken geschreven en met beide boeken is zij genomineerd voor de Indie Awards.

De boeken ‘Wat ziet Sofie?’ en ‘Sofie en Bo’ staan op de Longlist van The Indie Awards. “Ontzettend leuk, maar ook ontzettend spannend”, vindt de Schiedamse schrijfster, Nancy Heinsman.
The Indie Awards is een literaire prijs voor de Indie-auteurs. Indie staat voor independent. Het gaat dus om auteurs die zelf hun boek uitbrengen. Speciaal om het harde werken van Indie-auteurs (auteurs die niet aangesloten zijn bij een grote uitgeverij) te belonen en ze in het zonnetje te zetten is deze Award in 2017 in het leven geroepen. The Indie Awards bestaat uit juryprijzen en publieksprijzen en het leuke is dat dit jaar beide boeken van Wat ziet Sofie? zijn genomineerd. “Hoe gaaf is dat?!”, zegt Nancy. Ze is hier ontzettend trots op en zegt dit met een grote glimlach. “Mijn droom om kinderboeken uit te brengen is uitgekomen. Dat ik hiermee dagelijks vele kinderen blij kan maken is waar ik het voor doe. Dat deze boeken nu beide genomineerd staan voor The Indie Awards is al helemaal fantastisch!”
Kun je iets vertellen over de boeken van Wat ziet Sofie? “’Wat ziet Sofie?’ is een boekenreeks en bestaat op dit moment uit twee delen. Deel één ‘Sofie en haar helden’ is een boek waar kletswoorden in verwerkt staan, zodat je spelenderwijs na het lezen van dit boek een leuk, grappig of serieus gesprek kan starten. Deel twee ’Sofie & Bo en de betoverde laarsjes’ is een boek waar tel-opdrachten in verwerkt staan zodat de kinderen spelenderwijs al tellend op avontuur gaan.”
“Beide boeken zijn voorzien van een rustig wit tekstvlak wat de leesbevordering stimuleert zonder afgeleid te worden. Ook zijn beide verhalen op rijm geschreven wat de klankherkenning bij jonge kinderen stimuleert en wat een belangrijke vaardigheid is voor aanvang van het leren lezen. Daarnaast, en dat vind ik een belangrijk punt, is dat de fantasie van de kinderen wordt gestimuleerd door de kleurrijke prenten en door de avontuurlijke verhalen. Droom weg in de wereld van een boek, leer en ontdek nieuwe dingen, ga op avontuur en maak de mooiste herinneringen.”
De gehele maand februari kan er gestemd worden op deze twee boeken. “Ik hoop natuurlijk dat er iets moois uit voortkomt. Dat zou een prachtige, stralende kroon op het werk zetten. Niet alleen voor mezelf maar ook zeker voor alle kleine lezertjes waar ik ontzettend trots op ben. Ik doe het voor alle Sofie-Fans! Dus, wat ziet Sofie op dit moment? Sofie ziet op dit moment een mooie weg naar The Indie Awards!”
Stemmen op Nancy en haar boeken kan via www.theindieawards.nl. Meer informatie over Wat ziet Sofie? kun je vinden op www.watzietsofie.nl of @watzietsofie op Instagram.