SPORT in het KORT

Algemeen
Bij Juventus maakte zaterdag het herenteam zijn rentree. (foto: PR)
Bij Juventus maakte zaterdag het herenteam zijn rentree. (foto: PR) (Foto: )

Met nog drie wedstrijden te gaan heeft lijstaanvoerder VST/Schiedam de voorsprong op de achtervolgers Damlust Gouda en VBI Huissen, die tegen elkaar op 10-10 bleven steken, uitgebreid tot 3 punten. Tegen CDT Arnhem boekten de Schiedamse dammers een recordzege; 17-3.

VST loopt verder uit op achtervolgers

Scyedam begint met overwinning

Scyedam is de (tafeltennis)voorjaarscompetitie begonnen met 2-5 winst op Avanti. Thomas Baart en Martijn van der Heide wonnen twee partijen, nieuwkomer Edwin ten Hoope één.

Bewegen-op-recept in Schiedam-Noord

Huisartsen, fysiotherapeuten, leefstijlcoaches en sportorganisaties zijn in Schiedam-Noord in samenwerking met de gemeente en Team Sportservice gestart met de actie Bewegen-op-Recept. Mensen, die vanwege hun gezondheid meer beweging nodig hebben kunnen een verwijzing voor bewegen en sporten onder deskundige begeleiding vragen. De deelnemers betalen daarvoor een eigen bijdrage. Daarnaast neemt de gemeente een deel van de kosten voor zijn rekening. Meer daarover op: https://lekkerbezigschiedam.nl/.../bewegen-op-recept-in.../

Zes jeugdwedstrijden bij Juventus

Komend weekeiende staan er voor de jeugd van basketbalvereniging Juventus zes wedstrijden geprogrammeerd. In sportzaal Oost (Celsiusstraat) spelen zaterdag M18, M16 en M22 vanaf 13.00 uur en op zondag X12-1, X12-2 en X14 vanaf 11.45 uur. 

Geen natte voeten meer bij Excelsior’20

Bij Excelsior’20 is tijdens de zomermaanden nogal wat afgemopperd over de slechte afwatering van het cricketveld. Dat zorgde ervoor, dat het er na regenbuien veel weg had van een (ondiep) zwembad en werden wedstrijden afgelast. In samenwerking met de gemeente is inmiddels de drainage verbeterd en wordt de hoop uitgesproken, dat natte voeten verleden tijd zijn.

Oefenwedstrijden

Uitslagen: Excelsior’20-VFC/zo 1-4, PPSC-HBSS 1-2, Hermes DVS-Gouda 3-3, HBSS-DWO 4-2, Oud Beijerland-KethelSpaland/za 3-2, KethelSpaland/zo-Slikkerveer 1-0, PPSC-Steenbergen 2-3.

SPORTAGENDA

VOETBAL: zat (14.30) Botlek-KethelSpaland/za, SVV-HWD, Egelantier Boys-PPSC, HBSS-Cion (13.00 oefen), VFC/za-MVV’27.

DAMESVOETBAL: zat Berkel 3-KethelSpaland, Hermes DVS-Zwaluwen 2 (13.15).

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Zeemeeuwen 4.

BASKETBAL: zat Sparta Go-Juventus(h).

HANDBAL: zat Heerle-DWS(d), Margriethal 20.50 DWS-Unitas(h); zon Dios-Ventura(h), Meos-Ventura(d).

KORFBAL: zat Margriethal 14.15 Nexus-Twist.

TAFELTENNIS: zat Dr.Kuyperlaan 14.00 Scyedam-Tempo Team.

..........................................

Berichten of tips? Mail aan: regiosport@outlook.com of app aan 06-40025589