Hoge functies bij handbalbond: Schiedammers aan zet

Algemeen
Ricardo Clarijs wacht op 5 en 6 maart een druk weekeinde.. Eerst met Oranje in Ahoy en een dag later met U20 in Wenen. (foto: Instagram/RC)
Ricardo Clarijs wacht op 5 en 6 maart een druk weekeinde.. Eerst met Oranje in Ahoy en een dag later met U20 in Wenen. (foto: Instagram/RC) (Foto: )

Voor Ricardo Clarijs mag de regiefunctie bij Oranje’s handbalvrouwen, na het vertrek van bondscoach Monique Tijsterman, tijdelijk zijn, hij heeft zich daarmee en zijn thuisstad op de kaart gezet. Hetzelfde geldt voor stadgenoot en voormalig international Serge Rink, die als technisch directeur zijn baas wordt.

Clarijs (31) is nu niet alleen even wegwijzer bij de voormalige wereldkampioen, hij was en is de hoogste in rang bij Nederland U20. Dat speelt zaterdag 5 en zondag 6 maart een kwalificatietoernooi voor het WK. Op de eerste speeldag van het jeugdteam zit hij echter in Ahoy nog op de bank bij de Oranje-dames, die dan voor een EK-kwalificatie-wedstrijd Duitsland treffen. Daarna wordt het een ‘race’ tegen de klok om (met de auto) op tijd Wenen te bereiken om zich bij zijn meiden, die een dag later tegen het thuisland spelen, te voegen.
Want hij mag het dan een hele eer vinden om de dames te coachen (”ze hebben me dat na het vertrek van Tijsterman gevraagd”) toch opteert hij vooralsnog voor een langer verblijf bij U20, dat hij een stel talentvolle meiden met de potentie om het EK te bereiken noemt. “Natuurlijk wil ik op den duur hogerop, maar nu is het daarvoor te vroeg”. Hij voelt zich thuis op Papendal en de Handbalacademie. “Nederland is een gewild land en ze zullen vast een trainer vinden voor de dames. Dit is voor mij het moment nog niet om die job op te pakken. Daarvoor moet ik nog wat aan mezelf werken en ervaring opdoen.”