SPORT in het KORT

Algemeen
Ruud Spierings (foto: PR)
Ruud Spierings (foto: PR) (Foto: )

Zonder vaste kracht Martijn van der Heide en met invaller Bart Platzbeecker hebben Thomas Baart en Edwin ten Hoope Scyedam een verrassende overwinning bezorgd op Tempo Team. De Amsterdammers begonnen als favoriet aan het duel. Niet helemaal onverwacht wonnen de bezoekers dan ook de drie eerste partijen. Daarna stond de thuisploeg op. De drie wonnen hun enkelspelen en plakten er de dubbel (Baart/Ten Hoope) aan vast: 4-3. Het levert Scyedam de koppositie op in de 1e divisie B.

Verrassende winst tafeltennistrio Scyedam

Toch promotie en degradatie

Om alsnog de zaalcompetitie af te maken heeft de korfbalbond de klassen van acht clubs gedeeld in twee van vier. Zo ook de 2e klasse H waarin Nexus speelt. Die opdeling is niet vrijblijvend, want aan het einde van de mini-competitie spelen de nummers 1 uit 2Ha en 2Hb om het kampioenschap en de nummers laatst om degradatie.

Ruud Spierings aan de slag in Brabant

Ruud Spierings, vanaf 2016 drie seizoenen trainer van KethelSpaland/zo en tegenwoordig ingezetene van het Brabantse dorp Lepelstraat, maakt komend seizoen de overstap van zijn huidige club Steeds Hooger naar de Woensdrechtse derdeklasser WVV’67.

Oefenwedstrijden

De uitslagen: HBSS-Cion 4-1, Dilettant-Hermes DVS 1-2, WCR-Excelsior’20 3-2.

‘Leven’ keert terug bij de sportclubs

De extra ruimte, die de versoepeling van de corona-regels biedt zorgt voor nog meer leven bij de sportclubs. SVV zette de uitgestelde ledenvergadering voor 24 februari weer op de agenda. En dag later is er een Carnavals Prijzenbingo. Handbalclub DWS raadpleegt de leden op 3 maart. Omdat het clubgebouw nog niet is opgeleverd, wordt daarvoor uitgeweken naar de Margriethal. HBSS heeft op 25 maart een wijnproeverij en Excelsior’20 op 10 april, terug van lang weggeweest, Paasklaverjassen.

Honkbalcompetitie start op 10 april

De honkballers van Schiedam openen de competitie 10 april met een thuisbeurt tegen WSB. Daaraan vooraf gaan oefenwedstrijden tegen Bears (13 maart), Hawks (19 maart), Saints (27 maart) en Vennep Flyers (3 april).

G-hockeyers winnen

Het G-team van Hockey Combinatie Schiedam heeft zondag een toernooi bij de Delftse club Hudito winnend afgesloten. Voor wie zich ook wil aansluiten: het team traint op vrijdag om 18.30 uur. Aanmelden via: ghockey@hcschiedam.nl

SPORTAGENDA

VOETBAL - zat (14.30): KethelSpaland/za-Zuidland, GHVV’13-HBSS, HWD-PPSC, Hermes DVS-Rotterdam United, Maense-SVV (17.00); zon: HWD-KethelSpaland/zo (15.00).

BADMINTON: vrij Margriethal 20.00 Smashing Fellows-Pijnacker.

HANDBAL: zat Margriethal 19.35 DWS-Verburgh(d); zon HVOS-Ventura(h).

KORFBAL: zat Margriethal 16.25 Nexus-ODO.