Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: QR-code, weet u het allemaal nog?

Algemeen
Joke Ballijns
Joke Ballijns (Foto: )

Omdat ik deze column voor het weekend moet inleveren, weet ik eerlijk gezegd nog niet het resultaat van de zoveelste persconferentie, maar dat is geen probleem, want zoals gewoonlijk lekt de inhoud altijd vooraf uit. Ik zit met stomheid te luisteren naar onze nieuwe minister voor Volksgezondheid: Ernst Kuipers en vraag mij af: waarom heeft deze man zijn baan bij Erasmus opgegeven voor een ministerspost? Hij zit te blunderen bij Beau en weet geen exacte antwoorden en als hij het niet weet, hoe moeten u en ik het dan weten?

De horeca, theaters, voetbalstadions en dergelijke mogen verruimd open, maar …Pas volgende week!! Waarom dan pas en waarom lekken deze maatregelen nu al uit? Ik weet het niet meer, 1G, 2G, 3G, het enige dat ik zeker weet is dat ik 4G op mijn mobiel heb, maar die is niet geldig. Een ding is duidelijk, omdat ik Corona heb gehad en minstens 3 maanden moet wachten op mijn booster, ben ik op dit moment een paria en word ik op één hoop gesmeten met weigeraars en wappies.

Ik heb netjes twee vaccinaties gehad, zelfs nog een griepprik tussendoor en had de pech om ook Corona te krijgen, helaas heb ik, doordat ik zo ziek was, alleen twee zelftesten gedaan en mij niet bij de GGD laten testen en daardoor heb ik geen groen vinkje meer.

Ga ik op vrijdag mijn gebruikelijke rondje doen op de markt, tenslotte gaat een vers visje er altijd in, rij ik normaliter langs Soos Blauwhuis voor een bakkie, maar nee hoor, nu moet ik als een dief buiten blijven, ik mag niet naar binnen, want mijn QR-code doet het niet. Ik ga natuurlijk voor een kop koffie geen overtreding uitlokken, want er zal maar zo’n BOA zijn die daar gaat controleren en met een boete lopen zwaaien.

Ook een terrasje pakken zit er niet in, zo jammer net nu het zonnetje schijnt en de lokale cafés mijn omzet goed kunnen gebruiken, nee meid je zult nog even moeten wachten. Als het goed is mag ik komende week eindelijk mijn booster halen en nog een weekje geduld moeten hebben en dan mag ik los!

De afgelopen weken heb ik mij echt ingehouden, geen schilderen, geen gym, geen kaarten, geen sociale contacten, misschien voor anderen overdreven, maar ik wil echt geen besmetting oplopen, ik wil mijn booster en daarna mijn vrijheid weer terug. Helaas valt mijn rondje markt een beetje tegen, waar zijn de kramen met kleding? Waar zijn de snuisterijen? Ik zie alleen kramen met etenswaren, bloemen etc. de markt wordt steeds kleiner en ongezelliger.

Natuurlijk wil ik niet over de hoofden heen te lopen, als het dan zo druk is, maar een beetje meer gezelligheid zou toch wel van pas komen.

Nu maar hopen op een mooi voorjaar met zon, denk dat de gezelligheid dan gelijk terugkomt.

Joke Ballijns