Dickie niet met ‘pensioen’

Algemeen
Even een sprintje trekken. Dat doet Dick Tijdeman (rechts) niet zoveel. De spelverdeler legt meestal de balletjes op de schoen van zijn medespelers. (fotgo: UWM/gsv)
Even een sprintje trekken. Dat doet Dick Tijdeman (rechts) niet zoveel. De spelverdeler legt meestal de balletjes op de schoen van zijn medespelers. (fotgo: UWM/gsv) (Foto: )

Opvallend. Dick Tijdeman heeft in de acht wedstrijden, die vooraf gingen aan de voetballockdown, niet éénmaal gescoord. Dat is uniek, want na zijn komst naar HBSS viel er, hoe kort de competities door corona ook waren, altijd wel wat te juichen.

Dat de teller nu nog op nul staat, verontrust hem niet. De ooit van ADO en PSV bij de Feyenoord-jeugd terecht gekomen middenvelder heeft namelijk de natuurlijke gave om voor anderen de weg naar een treffer te plaveien. Hij kijkt, overziet de situatie en levert meestal een loepzuivere pass af. Dat blijft hij doen. “Ik vind voetbal nog steeds het leukste dat er is”, onderbouwt Tijdeman (38) zijn beslissing om nog een jaar bij HBSS te blijven. Hoewel hij er toch wel even over nagedacht heeft.

“Ik besefte, dat als ik zou stoppen, ik helemaal met sporten zou stoppen. Ik ben toch al niet zo’n trainingsdier en zal me, om het ontbreken van voetbal te compenseren, echt niet bij een sportschool melden. Dan is het over. Zover wil ik het niet laten komen.” Bovendien laat hij zich evenmin met ‘pensioen’ sturen door wat lichte kuit- en achillespeesklachten. “Dat gaat wel over.” Hij voelt er vooralsnog ook niet voor om met zestig minuten of drie kwartier in deeltijd te gaan opereren. Hij gaat voor complete wedstrijden, maar zal een wissel niet uit de weg gaan. “Overal zie je trainers wisselen. Dat kan mij ook overkomen.” Trainer Toon Wolters kent zijn waarde: “Dickie kan gaan bijdragen aan het verder opbouw van onze groep.”