Even een sprintje trekken. Dat doet Dick Tijdeman (rechts) niet zoveel. De spelverdeler legt meestal de balletjes op de schoen van zijn medespelers. (fotgo: UWM/gsv)
Even een sprintje trekken. Dat doet Dick Tijdeman (rechts) niet zoveel. De spelverdeler legt meestal de balletjes op de schoen van zijn medespelers. (fotgo: UWM/gsv) (Foto: )

Dickie niet met ‘pensioen’

Algemeen

Opvallend. Dick Tijdeman heeft in de acht wedstrijden, die vooraf gingen aan de voetballockdown, niet éénmaal gescoord. Dat is uniek, want na zijn komst naar HBSS viel er, hoe kort de competities door corona ook waren, altijd wel wat te juichen.

Dat de teller nu nog op nul staat, verontrust hem niet. De ooit van ADO en PSV bij de Feyenoord-jeugd terecht gekomen middenvelder heeft namelijk de natuurlijke gave om voor anderen de weg naar een treffer te plaveien. Hij kijkt, overziet de situatie en levert meestal een loepzuivere pass af. Dat blijft hij doen. “Ik vind voetbal nog steeds het leukste dat er is”, onderbouwt Tijdeman (38) zijn beslissing om nog een jaar bij HBSS te blijven. Hoewel hij er toch wel even over nagedacht heeft.

“Ik besefte, dat als ik zou stoppen, ik helemaal met sporten zou stoppen. Ik ben toch al niet zo’n trainingsdier en zal me, om het ontbreken van voetbal te compenseren, echt niet bij een sportschool melden. Dan is het over. Zover wil ik het niet laten komen.” Bovendien laat hij zich evenmin met ‘pensioen’ sturen door wat lichte kuit- en achillespeesklachten. “Dat gaat wel over.” Hij voelt er vooralsnog ook niet voor om met zestig minuten of drie kwartier in deeltijd te gaan opereren. Hij gaat voor complete wedstrijden, maar zal een wissel niet uit de weg gaan. “Overal zie je trainers wisselen. Dat kan mij ook overkomen.” Trainer Toon Wolters kent zijn waarde: “Dickie kan gaan bijdragen aan het verder opbouw van onze groep.”

Afbeelding
Inzittenden onder schot uit auto gehaald nadat omstanders een geweer zagen Algemeen 12 aug, 19:40
Afbeelding
Stadstuinieren zorgt voor verse groenten voor cliënten van de Voedselbank Algemeen 12 aug, 12:34
Afbeelding
Werk aan tramkeerlus start dinsdag Algemeen 12 aug, 11:03
Afbeelding
Jacques Tange dropt zijn unieke, niet verwisselbare digitale kunstwerken Algemeen 12 aug, 10:10
Afbeelding
Herdenken einde Tweede Wereldoorlog op 15 augustus Algemeen 12 aug, 08:23
Afbeelding
Boek van de maand: Bonnie Garmus - Lessen in Chemie Algemeen 11 aug, 14:23
Afbeelding
‘Gaan zonder woord’, dat gebeurt niet in Schiedam Algemeen 11 aug, 12:34
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 11 aug, 08:14
Afbeelding
Pas op voor gezondheidsproblemen met de warmte! Algemeen 10 aug, 16:59
Afbeelding
Scootmobieltocht: ‘Schiedamse Bastaards’ op pad Algemeen 10 aug, 14:23
Afbeelding
Bouw in de groenste straat van Schiedam Algemeen 10 aug, 12:34
Afbeelding
‘Jong en oud’ leiden Ventura’s mannen Algemeen 10 aug, 07:58
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Droogte in Holland Waterland Algemeen 9 aug, 16:36
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.