KethelSpaland zegt zondag vaarwel

Algemeen
Vanaf september 2022 spelen er bij KethelSpaland op zondag alleen nog reserve-elftallen. (foto: UWM/gsv)
Vanaf september 2022 spelen er bij KethelSpaland op zondag alleen nog reserve-elftallen. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Het zondagvoetbal is bezig aan zijn laatste levensjaren. In de reserveklasse weet het nog wel te overleven, maar voor de standaardelftallen is ‘einde oefening’ in zicht. Vandaar, dat KethelSpaland de handdoek heeft gegooid en de prestatieve zondagtak toevoegt aan de zaterdag.

Door GERARD S. VERVER

“We ontkomen er niet aan”, berust elftalleider Mitchel den Brinker. “De clubs kiezen massaal voor de zaterdag. Dan ontstaat er een tekort aan teams uit de directe omgeving en kan het gebeuren, dat je wordt ingedeeld bij Noord-Hollandse en Brabantse tegenstanders.” Die bui zag de spelersgroep uiteraard ook hangen. Het zorgde ervoor, dat velen duidelijk maakten geen trek te hebben in lange reizen en stelden dan liever voor de zaterdag te kiezen. Zondag-aanvoerder Glenn van Troost bevestigt dat: “Het is jammer dat het zover moet komen, maar binnen de groep leefde bij sommigen toch al de wens om op zaterdag te gaan spelen. De spelers maakt nu voltallig de overstap.” 

Dat komt de club niet eens slecht uit. “De zaterdagselectie is eigenlijk een beetje onderbezet. Met de zondag erbij wordt dat aardig opgelost. Of de begeleiding de transfer meemaakt, is onzeker. “Daarover moeten we met hen en met de nieuwe trainer Ben Hoogwerf nog in gesprek”, aldus TC-voorzitter Ronald Scholte. 

Voor KethelSpaland, dat jaren na de fusie, zeker onder de oudere leden, nog steeds verdeeld lijkt in een VVK- en DHS-kamp, zou het bovendien eindelijk tot integratie van de tot dusverre tot op het bot verdeelde fans kunnen leiden. Dat verschil in beleving leidde eerder al tot het ontstaan van het idee om met de nieuwe club ‘Klein Maar Gezellig’ het oude VVK-gevoel te laten herleven. Vooralsnog oogt het een brug te ver en lijkt te stranden, “Want”, constateert Akko Slotboom, “zolang de gemeente voor ons geen locatie vindt, gebeurt er niets.”