Voortbestaan SVV in gevaar

Algemeen
Het zou zomaar kunnen, dat er volgend seizoen vanaf de heuvel geen SVV-voetbal meer bekeken kan worden. (foto: UWM/gsv)
Het zou zomaar kunnen, dat er volgend seizoen vanaf de heuvel geen SVV-voetbal meer bekeken kan worden. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

In een emotionele en ook felle toespraak heeft SVV-voorzitter Pim Koning de leden tijdens een extra algemene vergadering een spiegel voorgehouden en hen verteld, dat er, als niet snel de talloze vacatures worden ingevuld, komend seizoen geen bestuur en mogelijk ook geen SVV meer is.

“Het kan niet zo zijn, dat bestuursleden andere functies voor hun rekening moeten nemen om de club draaiende houden”, schetste hij de situatie en uitte zijn zorgen over de toekomst. “Als het tekort aan vrijwilligers niet wordt opgelost, gaat het bestuur niet verder.” Hij stak wel een pluim op de hoed van de onderhoudsploeg, die op doordeweekse dagen het gebouw op orde houdt. Vervolgens stelde hij vast, dat “wij, het bestuur, de vele andere taken invullen. We waren ook jeugdbestuur, trainer, barpersoneel en leider. Dat kan niet zo doorgaan. Wie de club een warm hart toedraagt, weet wat hem te doen staat. Die meldt zich en neemt een taak voor zijn rekening.” Tevens drong hij, na een gevalletje ‘grensoverschrijdend gedrag’, aan op respect voor elkaar.

Koning had ook goed nieuws. Oud-profvoetballer Andre Wasiman, die op Harga een voetbalschool leidt, gaat de jongste jeugd trainen. Dennis van der Gijp en Glancy Kondu (van de ook bij SVV neergestreken Voetbal Academy) hebben toegezegd binnen hun netwerk op zoek te gaan naar spelers en trainer om van de hoofdmacht een echt representatief elftal te maken.