Sport in het kort

Algemeen
Martin van der Heide won en verloor, zoals ook zijn teamgenorten, één partij. (foto: PR)
Martin van der Heide won en verloor, zoals ook zijn teamgenorten, één partij. (foto: PR) (Foto: )

Goede voorbereiding dames HC Schiedam

De dames van HC Schiedam hervatten de competitie zondag met een thuisbeurt tegen Union. Het zou, om uit de degradatiezone te vertrekken, erg nuttig zijn om de eveneens laag geklasseerde bezoekers met lege handen naar het Gelderse Malden terug te sturen. In de voorbereiding werden de drie van de vier oefenwedstrijden, gewonnen. Zondag leverde de generale tegen promotieklasser Huizen, in een volgens teammanager Peet Maat prima wedstrijd, 3-0 verlies op. 

TOPSCORER

1. KethelSpaland/zo 3,60 (36 doelpunten in 10 wedstrijden);

2. HermesDVS 3,55 (32 in 9);

3. Victoria04 3,42 (24 in 7)

4. PPSC 2,63 (29 in 11);

5. Excelsior’20 2,60 (22 in 10).

Scyedam onderuit tegen laagvlieger

Het tafeltennistrio van Scyedam is er niet in geslaagd om laagvlieger Bit.NL te verslaan. Thomas Braat, Edwin ten Hoope en Martijn van der Heide wonnen en verloren ieder een partij. Daarna werd het dubbel verloren en dat leidde tot 3-4 verlies. PingPongAlkmaar voert de 1e divisie B aan met 14 punten. Buitenpost en Scyedam delen plek 2 met 12 punten.

Britt Eerland in finale Champions League

Titelverdediger TTV Eastside Berlin, met de Schiedamse Britt Eerland, speelt op vrijdag 8 april de finale van de Champions League. Tegenstander is het Poolse Tarnobrzeg. Met daarbij vanuit Berlijnse kringen de aantekening, dat tegen de Poolse dames winnen geen zekerheidje is:  “Jede kann jede schlagen”.

Onderlinge wedstrijden bij Alliantie

Ook bij turnvereniging Alliantie is de sportieve draad weer opgepakt. Vandaar, dat, naast de lessen, na een afwezigheid van twee jaar op 12 maart de onderlinge wedstrijden terugkeren.

Twee VFC-trainers naar Excelsior’20

Bij VFC wordt er niet alleen gezocht naar een trainer voor de zondagselectie, aan de Sportlaan moeten ook twee vacante functies bij het tweede zondagteam ingevuld worden. Dat wordt veroorzaakt door het vertrek van het trainersduo Roelof Grant en Ronald van Schaijk. De twee verhuizen naar Excelsior’20, waar ze de jeugd Onder19 gaan leiden.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): KethelSpaland/za-HBSS, Victoria’04-Hermes DVS, Excelsior’20-Rotterdam United, PPSC-AGE/GGK, Egelantier Boys-SVV.

Zon: Taurus-KethelSpaland/zo (14.30).

Dins: Hermes DVS-Rotterdam United (20.00).

DAMESVOETBAL: zat HBSS-CWO (10.30), Pernis-Hermes DVS; maan Hermes DVS-Zwaluwen 2 (20.15).

BADMINTON: dins Margriethal 19.30 Smashing Fellows-SwetyDay.

HANDBAL: zat Aalsmeer 3-DWS(h); zon BSAC-Ventura(da).