‘Nu moet het maar eens gebeuren’

Algemeen
Nu treft Hermes DVS stadgenoot Excelsior'20 alleen in het T20-toernooi. "Dat moet ook in de reguliere competitie gaan gebeuren", is de stelling. (foto: UWM/gsv)
Nu treft Hermes DVS stadgenoot Excelsior'20 alleen in het T20-toernooi. "Dat moet ook in de reguliere competitie gaan gebeuren", is de stelling. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Zelfs een extra promotieplaats bezorgde Hermes DVS vorig jaar geen rentree in de topklassse. De lichtblauwen werden derde en voelden zich de dupe van, zoals cricketvoorzitter Jaco van Giezen het ervoer, “de dupe van de bizarre regenregels van hogerhand, die ons punten kostten.” 

Hermes draait, na de degradatie in 2017, jaarlijks mee in de top van de hoofdklasse. Het is echter steeds ‘net niet’, ervaart teamcaptain Sebastiaan Braat. “Dan komen we tegenstanders tegen, die net een topjaar hebben. Zoals eerst VCC en later Punjab.”

“Promotie is het ultieme doel. Nu moet het maar eens gebeuren”, klinkt op Harga vanuit de crickethoek. Om dat een zetje te geven, komen er twee buitenlandse coaches naar Schiedam: Sahil Kothari, die in 2020 bij ACC speelde, en het 21-jarige Zuid-Afrikaanse talent Travis Ackermann. De laatste is de broer van Nederlands international Colin Ackermann.

Braat ziet goede mogelijkheden om op het hoogste niveau terug te keren. En niet alleen door de komst van Kothari en Ackermann. Hij wijst op de overstap van Raja Saqlain, die in 2020 bij Sparta en vorig seizoen bij Antwerpen speelde, en Ghausia’s (en ex-Excelsior’20) Assad Salimi, die voor meer breedte in de selectie gaan zorgen. Een min is het verlies van Sandeep Sardha, die zich bij Sparta meldde. De Hermes-selectie bereid zich nu indoor op sportpark Willem-Alexander voor op de oefenreeks. “Alleen jammer, dat de netten daar door andere gebruikers in een niet al te beste staat zijn achtergelaten. Daardoor moeten wij ons beperken tot techniektraining en fitness.” Kux Kwinana gaat aan de slag als jeugdcoach.