Eerste editie International Dutch Distillers Festival in Schiedam

Algemeen
Direct treedt op tijdens de eerste editie van International Dutch Distillers Festival in Schiedam.
Direct treedt op tijdens de eerste editie van International Dutch Distillers Festival in Schiedam. (Foto: Set Vexy)

Schiedam staat van oudsher bekend als jeneverhoofdstad van de wereld. Met vijf eeuwen aan jenevergeschiedenis beschikt Schiedam over een uniek DNA. Met familiebedrijven die zich sinds tientallen generaties toeleggen op het produceren van het gedistilleerd, mag Schiedam zich met recht de bakermat van het gedistilleerd noemen.

Om dit erfgoed te vieren en om er zo veel mogelijk mensen mee kennis te laten maken zal van 27 mei tot en met 4 juni in Schiedam de eerste editie van het International Dutch Distillers Festival georganiseerd worden. IDDF staat in het teken van gedistilleerd, gecombineerd met een verrassende culinaire, muzikale en culturele programmering op verschillende mooie locaties in de historische binnenstad van Schiedam. 

Drie programmapijlers

IDDF bestaat uit drie hoofdonderdelen. Het grootste onderdeel is IDDF In Concert, de muzikale afsluiter op 3 en 4 juni. Op het hoofdpodium presenteert de organisatie de beste Nederlandse artiesten: de line-up bestaat uit BLØF, Danny Vera, DI-RECT, Waylon. Ook de populaire tributebands The Billy Joel Experience en Brucified zullen op het festival te zien zijn.

De bands wisten afgelopen februari een knappe tweede en derde plek te behalen in het SBS6-programma ‘The Tribute - Battle of the Bands’, waarmee ze een optreden in een volle Ziggo Dome in Amsterdam wonnen. Op het unieke terrein van de Glasfabriek Schiedam kan naast het muzikale programma natuurlijk ook genoten worden van culinaire hoogtepunten. Bezoekers kunnen zich voorbereiden op een overweldigend aanbod aan premixdrankjes die perfect passen bij de lekkerste gerechtjes gemaakt door lokale chefs.
Het tweede onderdeel is de IDDF Restaurant Week. Tijdens deze restaurantweek (27 mei tot en met 2 juni) kan het publiek extra genieten bij restaurants uit de regio. Verschillende horecagelegenheden bieden een gevarieerd programma aan: van een stoere high gin en culinaire verrassingen tot aan het lekkerste ijs met bijzondere gedistilleerd smaken bij een echte Schiedamse IJssalon. Of kies je toch voor een jeneverbonbon?

Tijdens de gehele duur van IDDF (27 mei tot en met 4 juni) kan het grote publiek middels IDDF Around Town kennismaken met de rijke historie van de stad. Ook locaties die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor publiek kunnen tijdens deze week bezocht worden. Denk hierbij aan een intiem jazzconcert in een van de molens of een interactieve wandeling door het centrum van Schiedam.
De kaartverkoop voor IDDF In Concert start op donderdag 10 maart. Er wordt gestart met een speciale early bird actie. Wees er snel bij, want de actie loopt maar tot zondag 13 maart. IDDF In Concert vindt plaats op 3 en 4 juni, op het terrein van de Glasfabriek Schiedam gelegen aan de Buitenhavenweg 146.
IDDF Restaurantweek: 27 mei t/m 2 juni, IDFF Around Town: 27 t/m 4 juni, IDDF In Concert op 3 & 4 juni 2022. Locatie: Buitenhavenweg 146 Schiedam. Kijk voor meer informatie op de website: www.iddf.nl. Contact via info@iddf.nl

Voor IDDF in Concert zijn er Early bird dagtickets verkrijgbaar vanaf €35,- ex. servicekosten. Passe-partouts (beide dagen) zijn verkrijgbaar vanaf €67,50 exclusief servicekosten. De kaartverkoop start op 10 juni. Tickets zijn te koop via iddf.nl/tickets.