Excelsior’20 één helft Hermes’ gelijke

In de eerste helft moest Hermes DVS alle zeilen bijzetten om de Excelsior'20-aanvallers uit de buurt van hun zestien te houden.          (foto: UWM/gsv)
In de eerste helft moest Hermes DVS alle zeilen bijzetten om de Excelsior'20-aanvallers uit de buurt van hun zestien te houden. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Menigeen zal zich na één helft Hermes DVS-Excelsior’20 hebben afgevraagd waarom de bezoekers ver onder de kopgroep acteren. Eerder hadden ze in het thuisduel tegen Victoria’04 al duidelijk gemaakt een koploper onder de duim te houden. Dat deden ze zaterdag drie kwartier. Daarna gingen ze alsnog kopje onder.

door GERARD S. VERVER

“We hebben gedaan wat we konden”, kijkt Excelsior’20-trainer Jaco Verhoev terug. “Dat was dus niet genoeg.” Daarbij vielen Hermes’ gelijkmaker, die de 0-1 voorsprong op slag van rust wegwiste en de 2-1 kort na de hervatting, op ongelukkige momenten. “Daarna konden we niet meer datgene brengen wat we in de eerste helft hebben laten zien.” Doelman Michel Zuur, die met een gescheurde kruisband thuis zit werd daarbij node gemist. Verhoev maakt er geen punt van, “want als je van Maense en Hermes DVS, van de topploegen dus, verliest, kom je, denk ik, zelf iets tekort.”

Voor koploper Hermes DVS vormde het een mooie aanloop naar de confrontatie met concurrent Victoria’04. De Vlaardingers zijn weliswaar door een puntenstraf teruggevallen op de ranglijst, maar zijn ongeslagen en kunnen door tweemaal winst op de lichtblauwen erop en erover gaan. Vandaar dat trainer Gokhan Cayir, ondanks de winst, toch wat ‘mitsen en maren’ zag. “Excelsior speelde verzorgd en goed positiespel. Wij kwamen er voor de pauze niet uit. Gelukkig viel na de 0-1 vanuit het niets de gelijkmaker. Dat gaf wat rust.” Toch hebben zijn manschappen elkaar tijdens de thee goed in de ogen gekeken. En mochten twee wissels zich warm lopen. Cayir: “Sommigen haalden hun niveau niet. Die moesten meer strijd gaan leveren. Als je daarna toch met 4-1 wint, heb je een sterke groep. Dan ben ik trots op de jongens.” Met een zege op HWD kan Hermes DVS zaterdag de periode veilig stellen. Drie dagen later volgt de uitbeurt tegen Victoria’04.