Fietsmaatjes Schiedam gaat naar Parijs

Algemeen
Romy (rechts) en Whitney (links) samen met hun gasten op de duofiets
Romy (rechts) en Whitney (links) samen met hun gasten op de duofiets ((Foto: PR))

In mei 2022 gaan twee sportieve jonge vrouwen, Romy Snijders en Whitney Schell, op een duofiets van Fietsmaatjes naar Parijs. Zij willen met deze fietstocht meer bekendheid geven aan Fietsmaatjes en het belang van beweging en sociale contacten bij ouderen. Romy en Whitney willen tevens geld inzamelen voor een nieuwe duofiets voor Fietsmaatjes Schiedam.

De dames zijn personal trainers én eigenaar van You – Personal Training in Vlaardingen. Met behulp van hun eigen ervaringen zetten zij zich in voor een gezonde levensstijl. Romy en Whitney zijn fietsvrijwilliger bij Fietsmaatjes Schiedam: “Wij fietsen voor Fietsmaatjes, omdat wij hebben gemerkt -via social media en gesprekken met Fietsmaatjes Schiedam- dat eenzaamheid onder ouderen een groot probleem is.”

“De vergrijzing in Nederland is hoog en hierdoor zal de eenzaamheid onder ouderen alleen maar groter worden wanneer hier geen aandacht aan besteed wordt. Daarnaast vinden wij beweging erg belangrijk en op deze manier zijn deze ouderen toch in beweging ondanks dat zij wellicht beperkt zijn (in bijvoorbeeld kracht). Tijdens de fietstochten van Fietsmaatjes Schiedam maken wij met de gasten van alles mee. Van goede gesprekken tot genieten van het uitzicht en het weer, alles is mogelijk. Vooral door de gesprekken met gasten worden wij extra enthousiast over het concept van Fietmaatjes.”

Fietsmaatjes zet zich in voor mensen die er graag met de fiets op uit gaan, maar dat niet meer zelfstandig kunnen. Samen met de vrijwilligers van Fietsmaatjes maken zij tochtjes op de duo-e-bike. Jan en Tekla, oprichters van de landelijke organisatie Fietsmaatjes.NL, leggen uit welke componenten de fietstochtjes tot een succesformule maken: “Drie aspecten staan centraal: buiten zijn, beweging en sociaal contact. Dat maakt het zowel voor de vrijwilligers als voor de gasten een onmisbaar onderdeel van hun leven. Fietsmaatjes is door de jaren heen flink gegroeid en inmiddels in 35 gemeenten actief. Een mooi initiatief dat mensen een stukje vrijheid teruggeeft.”

Enkele reacties: “Iedere fietstocht is voor mij weer een feest. Ik kijk na iedere tocht direct uit naar de volgende. Zonder Fietsmaatjes zou ik hele dagen thuis op 12 hoog achter het raam zitten. Ik heb door Fietsmaatjes nieuwe contacten gekregen en ga de deur weer uit.”

De fietstocht naar Parijs begint met een proloog en uitzwaaimoment op zondag 8 mei. Daarna gaat de fietstocht in 4,5 dag (!) richting Parijs. Elke dag zal er zo’n 8 tot 10 uur gefietst worden door Romy en Whitney. Onderweg worden enkele bezoekjes gebracht bij gasten van Fietsmaatjes bij andere locaties. Een bus rijdt mee als back-up voor calamiteiten. Gemeente Schiedam en een aantal bedrijven (onder andere You – Personal Training, Barebells, Van Raam, De Groene Belofte en Beauty Best) zijn sponsor van deze tour. De week dat er gefietst wordt naar Parijs staan de socials van Fietsmaatjes.NL in teken van dit project. Zij zullen dagelijks een update delen over Romy en Whitney. Ook voorafgaande aan de tour zullen ze updates geven over de voorbereiding. Zo is de eerste testrit van 128 kilometer al gereden. Dat heeft flink wat spierpijn opgeleverd!

Volg de fietstocht op: @fietsmaatjes.nl, @whitneyschell93 en @romysnijders_. Zij zien graag jullie leuke reacties tegemoet komen! En natuurlijk kun je hen ook sponsoren. Sponsor Romy & Whitney via www.doneeractie.nl/tour-fietsmaatjes-parijs/-61624.