DWS liet de jeugd doorstromen. Hun inzet valt op en leverde laatst een arbitraal compliment op. "Die vonden ze als een echt en hecht team spelen", ving coach Marjolein Luyten op. (foto: UWM/gsv) .
DWS liet de jeugd doorstromen. Hun inzet valt op en leverde laatst een arbitraal compliment op. "Die vonden ze als een echt en hecht team spelen", ving coach Marjolein Luyten op. (foto: UWM/gsv) . (Foto: )

DWS is een kweekvijver van talent

21 mrt, 09:17 Algemeen

Nog veertien wedstrijden hebben de mannen van DWS te gaan. Mannen? Noem het maar jonge talenten. Tieners. Handballers, die pas op de beginstreep van hun loopbaan staan en het in de landelijke eerste divisie zonder schroom opnemen tegen tegenstanders, die van handbalwanten weten. Wie voorspelde dat dat jonge team het in die omgeving niet zou redden, heeft het mis.

Door GERARD S. VERVER

DWS lijkt een kweekvijver van aanstormend talent. Dat hebben de bondscoaches inmiddels, gezien het alsmaar toevoegen van DWS-jongeren aan de nationale jeugdselecties, ook al ontdekt. Ook de topclubs profiteren, zodat het coach Marjolein Luyten geen enkele moeite kost om drie namen van naar eredivisie-teams overgestapte jonge spelers te noemen. Ze gunt het die gasten. “Als ze op dat of Beneleague-niveau willen spelen, dat aankunnen en er voor willen gaan dan zeg ik ‘doe het’. Als DWS willen we, binnen onze mogelijkheden  een zo hoog mogelijk niveau bereiken. Dat lijkt de eerste divisie. Maar als dit jonge team de ambitie heeft om voor een plek hogerop te gaan, zal ik de laatste zijn om er voor te gaan liggen. Dan gaan we er juist voor.”

Net zo goed als Luyten zich volledig kon vinden in het plan van de gevestigde orde om een stapje terug te doen en het tweede team naar een hogere klasse te loodsen zodat de kloof tussen één en twee gedicht wordt. “Dat zijn veelal dertigers. Die zagen die jongeren ballen, begrepen dat hun opvolging er was en zeiden: waarom zullen we ons tot ons vijfendertigste blijven inspannen als zij het één-op-één kunnen overnemen.”

Dat het DWS in de vaart der handbalvolkeren opstoot, noemt Marjolein Luyten een kwestie van geluk. “Het geluk, dat dat stel jongens met elkaar opgroeide en dezelfde passie had. Die wilden niet alleen samen handballen, maar voor een goed resultaat ook keihard trainen. Geweldig toch.”

Afbeelding
Jeu de boules-toernooi voor het goede doel bij Rotaryclub op 28 mei Algemeen 26 mei, 10:10
Afbeelding
Stolpersteine voor joodse Schiedammers Algemeen 26 mei, 08:23
Afbeelding
‘t Hoefijzer start kledinglijn ‘t Hoef: uitgaan in de kleren van je stamcafé Algemeen 25 mei, 16:16
Afbeelding
Tramlijn 21 moet geen buslijn worden Algemeen 25 mei, 14:23
Afbeelding
Liduinaprocessie vanuit de basiliek maakte zondag op velen indruk in Schiedam Algemeen 25 mei, 12:34
Afbeelding
Burgerinitiatief levert pumptrack op Algemeen 25 mei, 11:13
Afbeelding
Wanneer is jouw wijk in Schiedam aan de beurt voor een ‘Wijken Welkom’-feestje? Algemeen 25 mei, 06:30
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: ‘Wat een week achter de rug’ Algemeen 24 mei, 23:16
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:48
Afbeelding
Excelsior’20 verliest nipt Algemeen 23 mei, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 23 mei, 12:34
Afbeelding
Varend Corso Westland 2022: dit is wat we weten Algemeen 23 mei, 10:05
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:59
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.