Lukka combineert theater en oude muziek in ‘t Huis te Poort Schiedam

Algemeen
Portret van Venetia Stanley op haar sterfbed.
Portret van Venetia Stanley op haar sterfbed. ((Foto: PR))

't Huis te Poort op de Dam in Schiedam hervat voorlopig de normale programmering. De eerste stap wordt gezet door het muziektheatergezelschap Lukka dat in de bijzondere productie ‘Venetia's Air' op eigenzinnige wijze oude muziek, theater en beeldende middelen combineert op 8 april.

"Het belooft een feestelijke avond te worden met een prachtige voorstelling en een drankje en een hapje na afloop. Een mooie gelegenheid om na lange tijd weer even bij te praten met de acteurs en musici van Lukka, en natuurlijk met elkaar", meent Ad van der Kouwe van Stichting 't Huis te Poort.
De voorstelling ‘Venetia's Air' is gewijd aan Venetia Digby (1600-1633); een adembenemende schoonheid in haar tijd, en een muze voor vele kunstenaars. Ze was rijk, van adel en uiterst intelligent. Als zij langskwam, liepen de mensen uit. Ze was daarmee een icoon van haar tijd, maar ook een object van afgunst. Maar wie was zij echt?
De makers van Lukka verdiepten zich in deze opmerkelijke vrouw en lieten zich daarbij onder andere inspireren door het beroemde schilderij van Anthony van Dijck: ‘Portret van Venetia Stanley op haar sterfbed'. In de voorstelling klinkt prachtige muziek van Venetia's tijdgenoten Dowland, Hume, Byrd en Ferrabosco. Teksten van Ben Jonson en Kenelm Digby plaatsen het verhaal in de historische context.
Met Bart Klop, acteur/verteller, Jildou Kroes, zangeres/actrice, Jelle Kalsbeek, luit en Ínes Salinas Blasco, viola da gamba. Bertine Hobbelman tekende voor script en regie en Peter Lemmens voor de technische vormgeving. Toegang bedraagt € 20,-. 't Huis te Poort is gevestigd op de Dam 28-30, Schiedam. Kijk op www.thuistepoort.nl.

Reserveren

Informatie en reserveren: stuur een mail naar Ad van der Kouwe: advanderkouwe@gmail.com onder vermelding van de voorstellingsdatum en het aantal kaarten. U ontvangt dan snel een bevestiging. Betalen kan per bank (het rekeningnummer staat in de bevestiging) of contant voor aanvang van het concert