Catelijne de Groot, in de vorige periode nog een poosje wethouder, kwam nu niet eens in beeld als opvolgend raadslid - ondanks haar vele voorkeurstemmen.
Catelijne de Groot, in de vorige periode nog een poosje wethouder, kwam nu niet eens in beeld als opvolgend raadslid - ondanks haar vele voorkeurstemmen. (Foto: Jan van der Ploeg)

Bestuur AOV treedt subiet af

30 mrt, 12:16 Algemeen

Ze is 28 jaar het gezicht van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) in Schiedam geweest. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werd ze zelfs een poosje wethouder. En bij de verkiezingen van eerder deze maand kreeg ze 228 voorkeurstemmen. Ze is niet vergeten.

Door Kor Kegel

Daarom keek Catelijne de Groot op van een voorstel van de herkozen AOV-raadsleden Cock de Jong en Christien Bruggeman om niet haar, maar Hans Rietkerken aan te wijzen als opvolgend raadslid. Hans Rietkerken stond lager op de kandidatenlijst en kreeg 56 voorkeurstemmen en in afwezigheid van Catelijne de Groot werd ze gepasseerd – want zo voelt ze het.

Onrust

Nu rommelde het al een tijdje in het AOV-Schiedam, ook al ging lijsttrekker Cock de Jong de verkiezingen in met trots op zijn ‘fantastische team’ kandidaten. De onvrede bestond deels uit het aftreden van wethouder De Groot, niet zo heel lang na haar benoeming. Dat had te maken met onderzoek naar wantoestanden bij de gemeente Delft, waar ze voor haar wethouderschap in Schiedam gewerkt had. Ze wilde niet dat het Delftse onderzoek een smet zou werpen op haar rol als wethouder hier. Het AOV kreeg er wel met Duncan Ruseler een uitstekende wethouder voor terug.

Het AOV verloor bij de raadsverkiezingen op woensdag 16 maart twee van de vier raadszetels. Een grote teleurstelling voor Catelijne de Groot dat ze als kandidaat nummer drie naast een raadszetel greep. Ze was dolgraag teruggekeerd in de gemeenteraad, waarvan ze al twintig jaar deel had uitgemaakt. En toen ze zag dat ze door de nieuwe fractie niet eens als opvolgend raadslid werd gezien, trad ze als voorzitter van het AOV-Schiedam af. De twee andere bestuursleden gingen mee.

Afbeelding
Jeu de boules-toernooi voor het goede doel bij Rotaryclub op 28 mei Algemeen 26 mei, 10:10
Afbeelding
Stolpersteine voor joodse Schiedammers Algemeen 26 mei, 08:23
Afbeelding
‘t Hoefijzer start kledinglijn ‘t Hoef: uitgaan in de kleren van je stamcafé Algemeen 25 mei, 16:16
Afbeelding
Tramlijn 21 moet geen buslijn worden Algemeen 25 mei, 14:23
Afbeelding
Liduinaprocessie vanuit de basiliek maakte zondag op velen indruk in Schiedam Algemeen 25 mei, 12:34
Afbeelding
Burgerinitiatief levert pumptrack op Algemeen 25 mei, 11:13
Afbeelding
Wanneer is jouw wijk in Schiedam aan de beurt voor een ‘Wijken Welkom’-feestje? Algemeen 25 mei, 06:30
Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: ‘Wat een week achter de rug’ Algemeen 24 mei, 23:16
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:48
Afbeelding
Excelsior’20 verliest nipt Algemeen 23 mei, 14:23
Afbeelding
SPORT in het KORT Algemeen 23 mei, 12:34
Afbeelding
Varend Corso Westland 2022: dit is wat we weten Algemeen 23 mei, 10:05
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:59
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.