Workshops pumptrack voor jongeren op het Stadserf waarbij je met een fiets, step, BMX of skatend een kronkelend, golvend parcours aflegt.
Workshops pumptrack voor jongeren op het Stadserf waarbij je met een fiets, step, BMX of skatend een kronkelend, golvend parcours aflegt. (Foto: stockphoto)

Workshops pumptrack voor Schiedamse jongeren op Stadserf

Algemeen

Schiedamse jongeren kunnen op zaterdag 16 april op het Stadserf workshops volgen om pumptrack (beter) onder de knie te krijgen. Het evenement vindt plaats in aanloop naar de opening van de permanente pumptrack bij Sportpark Willem-Alexander.

Op Sportpark Willem-Alexander wordt momenteel hard gewerkt aan de aanleg van een pumptrack die geschikt is voor (internationale) wedstrijden. Als opwarmertje krijgen Schiedamse jongeren de kans om te oefenen met deze urban sport waarbij je met een fiets, step, BMX of skatend een kronkelend, golvend parcours aflegt.

Tegenover het stadskantoor worden in totaal vier workshop-rondes gehouden. The Pump Factory, een collectief van ervaren pumptrackers, geeft de gratis workshops, die Schiedamse jongeren de gelegenheid geven om pumptrack uit te proberen. Zij kunnen daarvoor gebruikmaken van aanwezige fietsen. De eerste workshop begint om 12.00, de tweede om 13.00 uur, de derde om 14.00 uur en de laatste om 15.00 uur. De sessies duren steeds plusminus 45 minuten. Aan elke workshop kunnen steeds tien jongeren meedoen.

Aanmelden

Jongeren die interesse hebben in de workshops kunnen zich daarvoor aanmelden via Lekker Bezig Schiedam. Dit voorkomt dat er geen plek is of dat jongeren (lang) moeten wachten. Meer informatie hierover is te vinden op de webpagina schiedam.nl/a-tot-z/pumptrack.

Sportpark Willem-Alexander

In mei 2022 wordt de permanente pumptrack bij Sportpark Willem-Alexander in gebruik genomen. Deze baan wordt nu aangelegd, als resultaat van een burgerinitiatief van Schiedammers. De baan wordt met Eneco-gelden gefinancierd en uit het eigen budget van zeven wijken (Centrum, Oost, Zuid, Groenoord, Nieuwland, Spaland-Sveaparken en Woudhoek) en het stedelijke bewonersbudget. Met de pumptrack willen de wijken het sporten door jongeren in Schiedam stimuleren.

Afbeelding
Ontmoet & Groet: Maarten Bel Algemeen 1 jul, 07:34
Afbeelding
Ouderwets brandje blussen, met een emmertje water in Prinses Beatrixpark Schiedam Algemeen 30 jun, 16:51
Afbeelding
De Fotowerkplaats via Tone & Image naar Huis van de Muziekfotografie Algemeen 30 jun, 14:23
Afbeelding
Coalitieakkoord levert kleurrijk beleid en liefst vier nieuwe wethouders op Algemeen 30 jun, 12:34
Afbeelding
Zwart Nazarethwandeling: op pad met de Historische Vereniging Schiedam Algemeen 30 jun, 07:09
Afbeelding
In Memoriam: Netty Hooghuis, roekeloos gastvrij Algemeen 29 jun, 14:23
Afbeelding
Ondernemersvereniging Passage Schiedam neemt officieel afscheid van oud-voorzitter Ed Vriethoff Algemeen 29 jun, 12:34
Afbeelding
Sportprijs voor toppitcher Algemeen 29 jun, 12:30
Afbeelding
Agenda voor Schiedam Algemeen 29 jun, 11:36
Afbeelding
Schiedam ontvangt 12 miljoen voor Nieuw-Mathenesse Algemeen 29 jun, 11:10
Afbeelding
Column Het Schiedam van Kor Kegel: Zwembad van het volk valt droog Algemeen 29 jun, 10:41
Afbeelding
Muziek maken is goed voor het kinderbrein Algemeen 29 jun, 09:00
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Algemeen 27 jun, 14:23
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Schiedam

Op Rodi Schiedam volg je het laatste nieuws uit Schiedam. Rodi Schiedam informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Schiedam

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Schiedam in je mailbox.