Virtuele eieren zoeken in Schiedam Centrum

Algemeen
Virtueel eieren zoeken in Schiedam Centrum door middel van QR codes.
Virtueel eieren zoeken in Schiedam Centrum door middel van QR codes. ((Foto: PR))

Dit jaar heeft Schiedam Centrum een wel heel bijzondere manier van eieren zoeken. De kinderen speuren ze op via AR... Augmented Reality. Hoe dat werkt? Ze leggen het graag uit.

Centrummanager Kitty Buijtendijk is enthousiast over de nieuw gevonden vorm van speuren: “We verrassen de kinderen met eieren die digitaal in verschillende etalages verstopt liggen, ze zijn niet meteen zichtbaar dus. Hoe spannend is dat!” Op de ruit van diverse ondernemers hangen posters van de paasactie. Door de QR codes hierop te activeren brengen de kinderen de eieren tot ‘leven’.
Maurice glimlacht: “Het zijn echte surprise eieren. Door met hun eigen telefoon of die van hun papa of mama de QR code op de poster op de etalage te scannen, opent een pagina die laat zien of er een ei verstopt is. Bij de ene etalage is dit wel en bij de andere is dit niet het geval. Dat wordt speuren dus!”
Kitty vervolgt: “Het ei is real time zichtbaar op de camera van de telefoon. Het is daardoor ook mogelijk voor de kinderen om ermee midden op straat of voor de winkel of het restaurant op de foto te gaan. Dat levert vast mooie plaatjes op. Naast de eieren is ook de Paashaas ergens verstopt. Hoe leuk is het om daarmee op de foto te gaan? Geef ‘m maar een dikke knuffel.”
Op alle eieren staat een letter. Deze twaalf verschil­lende letters vormen samen een zin. Wie de zin weet kan deze opschrijven en het ingevulde formulier in de Paas-Brievenbus stoppen bij SHOP, Hoogstraat 140. Natuurlijk maken de beste speurders kans op een mooie prijs van Schiedam Centrum.