SPORT in het KORT

Algemeen
Ricardo Veldhoven judode zich in Beverwijk naar de derde plaats. (foto: UWM)
Ricardo Veldhoven judode zich in Beverwijk naar de derde plaats. (foto: UWM) (Foto: )

Jeremy Hagestein naar IJVV De Zwervers

PPSC-trainer Jeremy Hagestein, die al had aangekondingd aan het laatste seizoen in Thurlede bezig te zijn, maakt de overstap naar IJVV De Zwervers. Hij tekende er voor een jaar.

TOPSCORER

De stand:

1.KethelSpaland/zo 3,66 (55 doelpunten in 15 wedstrijden);

2.Hermes DVS 3,37 (54 in 16);

3.Victoria04 2,50 (35 in 14);

4.VFC/za 2,46 (37 in 15).

‘Support Casper’ door cricketers Excelsior’20

‘Support Casper’ staat er voortaan prominent op het tenue van Excelsior20’s cricketelftal. De ruimte kwam vrij door het afhaken van sponsor Nicoverken. “Daardoor konden wij deze plek belangeloos aan een maatschappelijk doel aanbieden,” aldus cricketvoorzitter Luuk van Troost. ‘Casper’ staat voor Prof. Dr. Casper van Eijck, die in het Erasmus Medisch Centrum de voorman is in de strijd tegen alvleesklierkanker.

Ricardo Veldhoven verzilvert zwarte band

Na het behalen van de zwarte band heeft G-judoka Ricardo Veldhoven in Beverwijk op het Beng Toernooi van de Special Needs Judo Foundation, duidelijk gemaakt, dat er met hem niet te spotten valt. De judoka van Ped’s Sport Centre leverde, meldt zijn leermeester Patrick Lagerwaard, “supergoede akties af.” Het leverde hem een derde plaats op. 

Ome Leo-toernooi voor jeugdspelers

Bij Excelsior’20 is in het paasweekeinde de eerste editie van het Ome Leo-jeugdtoernooi, vernoemd naar clubicoon Leo Marrevee. Op Goede Vrijdag en op Eerste en Tweede Paasdag komen jongens en meisjes in alle leeftijdscategorieen in aktie. Deelnemende clubs zijn onder andere Die Haghe, Celeritas, Quick Boys, Hermes DVS, KethelSpaland en Velo.

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): DVO’32-KethelSpaland/za, Zuidland-HBSS, VOB-Excelsior’20, Maense-Hermes DVS (17.00).

Maan: KethelSpaland/zo-Taurus (14.00).

DAMESVOETBAL: zat HBSS-DVO’32 (10.30), Hermes DVS-MSV’71 (10.30).

CRICKET (oefen): zat Hermes DVS-HBS.

HANDBAL: don Groene Ster-Ventura(h); dins HVOS-Ventura(h), sporthal WA 20.00 Ventura-Hellas(d), Margriethal 20.00 DWS-Gemini/Z(d).

KORFBAL: zat  Margriethal 14.20 Nexus-Korbis.

SOFTBAL: woens 19.30 Schiedam-Adegeest 2(d).

TAFELTENNIS: zat Bit.NL-Scyedam.

Winst voor honkballers

Schiedam heeft het seizoen geopend met 5-1 winst op WSB. In Bijdorp nam de thuisploeg in de derde inning met 4-0 de leiding en breidde dat, voordat WSB de eer redde, uit tot 5-0. Verdedigend stond het, mede steunend op pitcher Rob van den Bosch (zevenmaal drieslag), als een huis,