Column Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Toch geen 1 aprilgrap

Algemeen
Joke Ballijns.
Joke Ballijns. (Foto: Privé)

Regelmatig krijg ik verzoeken of ik in mijn column extra aandacht wil besteden aan iets speciaals, soms van ondernemers, maar ja daar kan ik helemaal niet aan beginnen, de redactie ziet mij aankomen zeg, daar is de advertentieafdeling voor.

Maar soms krijg ik verzoeken waar ik geen raad mee weet, zoals het verzoek van Agnes om eens aandacht te besteden aan het koersbal wat Soos Blauwhuis organiseert op vrijdagochtend, waar zij dringend om uitbreiding verlegen zitten.

Ik draag de Soos en al hun activiteiten altijd een warm hart toe, maar… Het is een ledenvereniging en men moet lid zijn om aan deze activiteiten deel te nemen, zelf ben ik overtuigd dat die bijdrage van 25,- per jaar geen probleem zou moeten zijn, zoveel krijg je ervoor, maar sorry Agnes, ik kan dus helaas niet aan je verzoek voldoen.

Maar waar ik wel bijna uit mijn scootmobiel over viel, nee na veel zoeken op internet bleek het toch geen 1 april grap te zijn, maar een bittere waarheid: De Metropool Regio zegt in haar plannen dat het vervangen van tramlijn 21 door een buslijn heel “kansrijk ”is.

Zijn ze gek geworden daar in den Haag of zitten er ambtenaren gewoon te slapen, dit kan toch niet? Het vervoer naar Schiedam-Noord is al zo belachelijk slecht, daar zijn geen woorden voor.

Hoe gemakkelijk kan het zijn: laat tramlijn 24 gewoon die twee haltes doorrijden naar het beginpunt van tramlijn 21, gebruik de keerlus en ga door naar Vlaardingen.

De rails liggen er al en die twee haltes kosten ongeveer 4 minuten heen en terug.

Het mes snijdt niet alleen van twee kanten, maar zelfs van meer.

Bewoners uit de Sveaparken en Woudhoek kunnen nu naar winkelcentrum Holy en omgekeerd kunnen de mensen uit Holy heel gemakkelijk Spaland bereiken.

De bezettingsgraad wordt daarmede een stuk hoger en gelukkig kunnen ook de ouderen en mensen die slecht ter been zijn, gemakkelijker een stukje van de omgeving bereiken.

Ziet u het al voor u? Met vier rollators is een bus mudvol en zelfs gevaarlijk.

Een extra groot voordeel is dan ook dat de tram gewoon op zondagochtend en de avonden kan blijven rijden, geen pendelbusjes meer, geen ergernis, gewoon gaan zitten en je laten rijden.

Daarom mijn dringende oproep van de Metropool Regio: mensen wordt eens eindelijk wakker en ga iets goed regelen.

Tot volgende keer.

Joke Ballijns.