Ook het Koninklijk Schiedams mannenkoor Orpheus doet met twee teams mee aan het klootschieten.
Ook het Koninklijk Schiedams mannenkoor Orpheus doet met twee teams mee aan het klootschieten. (Foto: Facebook ORPHEUS)

Twintig clubs strijden om de ‘Grote Kloot’ in het Julianapark

Algemeen

Voor de 21ste maal organiseert Lions Club Schiedam het “Schiedamsch Klootschietkampioenschap” en zullen de kloten weer in het Julianapark rollen.

Op zaterdag 23 april organiseert de Lions Club Schiedam het Schiedamsch Klootschiet kampioenschap. In de afgelopen jaren werd kans gezien om bijna € 80.000,00 bij elkaar te schieten en kon een flink aantal organisaties financieel worden ondersteund.
Bedrijven, families, scholen, politieke partijen en service clubs hebben zich ook dit keer weer aangemeld en dit jaar zullen 20 teams strijden om de ‘Grote Kloot’ van Schiedam. De wedstrijd wordt gespeeld in en rond het Julianapark, terwijl het Hoofd Kloot Centrum zich bevindt in de tuinzaal van het Jacobs Gasthuis. Om 14.00 uur precies zal het gooien met de kloot starten en wordt wederom recht gedaan aan het feit dat al eeuwen geleden het edele klootschietspel in onze prachtige stad werd gespeeld. Alle teams starten tegelijkertijd (SHOTGUN).
Uiteraard zijn daarbij toeschouwers en belangstellenden welkom om onder het genot van een zelf gefinancierde consumptie te filosoferen over de behaalde resultaten. De opbrengst hiervan is natuurlijk ook bestemd voor het goede doel. Als goede doelen heeft onze club in en na gezamenlijk overleg gekozen voor: “giro 555 ten behoeve van Oekraïne ” en “Stichting Ambulance wens”. Uiteraard wordt een altijd-prijs-loterij georganiseerd. Ook die opbrengst gaat naar de goede doelen. Tevens worden alle deelnemers in de gelegenheid gesteld de “kloot” zo ver mogelijk weg te schieten. Het konings-/ koninginneschot (longest kloot) en dit jaar voor het eerst het gericht gooien van de “kloot” (nearest kloot) geven een extra dimensie aan dit unieke gebeuren.
Dit laatste onderdeel valt buiten de wedstrijd en iedereen vanaf 12 jaar kan hieraan meedoen. Rond 17.00 uur zal burgemeester Cor Lamers de prijzen uitreiken aan de overwinnaars en Lions Club Schiedam president Theo van der Bie cheques overhandigen aan de vertegenwoordigers van voornoemde organisaties. Tenslotte zullen de hoofdprijzen van de loterij worden getrokken. Dit alles gebeurt in de Tuinzaal van het Jacobs Gasthuis.

Afbeelding
Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Vervolg scootmobiel met mankementen Column 7 dec, 13:02
Afbeelding
Onderzoek naar doodsoorzaak op straat aangetroffen man Huysmanstraat Schiedam 112-nieuws 7 dec, 03:42
Afbeelding
Koop jij ook een lichtje voor de kinderen in het Sophia? Partnerbijdrage 6 dec, 16:38
Afbeelding
Kerstboom bij Oude Stadhuis weer geplaatst Algemeen 6 dec, 12:28
Afbeelding
Brandweer opzoek naar oorzaak van een rotte eierenlucht Nieuwe Waterwegstraat Grip1 6 dec, 03:03
Afbeelding
Sportprijzen: ook inwoners stemmen Algemeen 5 dec, 16:12
Afbeelding
Cajhen Hijnen kampioensriem rijker Sport 5 dec, 14:23
Afbeelding
Sport in het kort Schiedam Sport 5 dec, 12:34
Afbeelding
‘We gaan voor een plek in kopgroep’ Sport 5 dec, 09:23
Afbeelding
5 december NL-Alert testbericht Algemeen 5 dec, 08:01
Afbeelding
Scooterrijder flink gewond na ongeval Lange Nieuwstraat Schiedam 112-nieuws 4 dec, 06:30
Afbeelding
Woningoverval op klaarlichte dag Hargsingel Schiedam 112-nieuws 2 dec, 15:01
Afbeelding
A20 blijft open, alleen afsluitingen van op- en afritten richting Rotterdam Algemeen 2 dec, 11:21