Inloopconcert door het Schiedams Bachkoor in de Grote of St. Janskerk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam)

Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam is verheugd, dat het Schiedams Bachkoor onder leiding van dirigent Bas van Houte op zaterdag 16 april om 15.00 uur in de Grote of St. Janskerk te Schiedam de koordelen uit de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore brengt.

Zij worden op het hoofdorgel begeleid door stadsorganist Arjen Leistra. Als solisten werken mee: de sopraan Leonore Engelbrecht en countertenor Oscar Verhaar. Ds. Dolf Tielkemeijer doet de evangelielezingen.

Dit meesterwerk van Johann Sebastian Bach, waarin gevoelens als eenzaamheid, verraad, vernedering, pijn en wanhoop op onnavolgbare wijze op muziek zijn gezet, doet een beroep op onze (mede-) menselijkheid en is daarnaast troostrijk.

De Stichting beveelt iedereen dit bijzondere concert, dat na een gedwongen pauze van twee jaar weer kan worden uitgevoerd, van harte aan. Aan het einde van het concert kan men hen steunen met een vrijwillige bijdrage aan de deurcollecte. De bijdrage kan ook worden overgeschreven op bankrekening NL85 INGB 0004 6156 90 ten name van Stichting Muziek Grote Kerk Schiedam onder vermelding van: ‘Inloopconcert 16 april 2022’.