SVV-goalie Dennis de Heij werd man-of-the match. Hij stopte eerst een strafschop en plukte vervolgens de uit die pingel voortgekomen hoekschop uit de lucht.
SVV-goalie Dennis de Heij werd man-of-the match. Hij stopte eerst een strafschop en plukte vervolgens de uit die pingel voortgekomen hoekschop uit de lucht. (Foto: UWM/gsv)

‘Degradatie? Dat gaat niet gebeuren’

Algemeen

Daar waar op Harga bij Hermes DVS, ondanks het zaterdag bij Maense geleden verlies, euforie heerst over de soeverein ingenomen hoogste postitie in de vierde klasse G gaan bij buurman SVV de alarmbellen af. De rood-groenen staan namelijk oog-in-oog met een mogelijke degradatie naar de vijfde klas.

Door Gerard s. Verver

SVV heeft betere tijden gekend, maar fungeert tegenwoordig nogal eens als sluitpost van het rechterrijtje. Dat was tot dusverre niet fataal, omdat de kelderklasse geen degradatie kende. Nu de zaterdag door de massale overstap van de zondagclubs overbevolkt raakt, heeft de KNVB besloten om komend seizoen aan de onderzijde van de voetbalpiramide een vijfde klasse toe te voegen. Om die te bevolken degraderen de vierdeklassers op de posities 10 tot en met 14. SVV is nu een nummer tien.

“Degradatie? Dat gaat niet gebeuren”, is de overtuiging van Mario Krabbendam, die begin maart het trainersstokje overnam van Fouad El Yakloufi. Hij zag zijn manschappen zaterdag tegen Egelantier Boys één punt pakken, terwijl dat er volgens hem drie hadden moeten zijn. “We verdienden het om te winnen. Na de rust creëerden we drie honderd procent kansen. Dan ontbreekt echter de rust, worden verkeerde keuzes gemaakt en levert het niets op.”

Inmiddels heeft Krabbendam van de groep een collectief gesmeed en richt hij zich nu op de kwaliteit. “Dat kan mede bepalen of je in de eindfase van een aanval de rust bewaart en ballen binnenschiet.” Zover was het zaterdag dus tegen Egelantier Boys nog niet. “Wat ons te doen staat, is punten pakken tegen ploegen, die net als wij in het rechterrijtje staan en sprokkelen tegen de clubs boven ons.” Dan heeft SVV echter nog een flinke klus te klaren, want van de zeven volgende tegenstanders, staan er vijf in de top van de rangschikking. “We gaan het redden en dat is geen grootspraak.”

Afbeelding
In Memoriam: Nel Bootsman, heldin van Nieuwland Algemeen 30 nov, 10:01
Afbeelding
Het Schiedam van Kor Kegel: Bescherm de driehoek-Joppelaan! Algemeen 30 nov, 08:23
Afbeelding
Ballet- en Dansstudio zet zich in voor de Voedselbank Algemeen 29 nov, 14:52
Afbeelding
Shantykoor Stuurloos wint Shantyfestival Algemeen 29 nov, 10:32
Afbeelding
HBSS op zondag nu al verleden tijd Sport 29 nov, 07:58
Afbeelding
KethelSpaland ‘knokt’ zich naar winst Sport 28 nov, 14:23
Afbeelding
Transporttarief Stedin in 2023 tien euro per maand duurder Algemeen 28 nov, 13:05
Afbeelding
Kort sportnieuws uit Schiedam Sport 28 nov, 12:53
Afbeelding
Huldiging kampioenen keert terug Sport 28 nov, 12:51
Afbeelding
Boef in de wijk is een groot succes 112-nieuws 24 nov, 15:24
Afbeelding
Kunstenaars vinden elkaar ‘onafhankelijk’ in gedachtengoed van de Geuzen Algemeen 24 nov, 14:25
Afbeelding
Green Friday bij Theater aan de Schie Algemeen 24 nov, 14:05
Afbeelding
Forse stijging aantal e-step boetes in Zuid-Holland Algemeen 24 nov, 12:16