Haalt Hermes DVS de topklasse? Excelsior tankt vertrouwen

Algemeen
Lorenzo Ingram (links) arriveert op tijd in Thurlede om de competitiestart mee te maken. Tom Heggelman (rechts) ontbreekt echter wegens een enkelblessure.
Lorenzo Ingram (links) arriveert op tijd in Thurlede om de competitiestart mee te maken. Tom Heggelman (rechts) ontbreekt echter wegens een enkelblessure. (Foto: UWM/gsv)

Een klassering in de top. Dat is het doel, waarmee zowel Excelsior’20 als Hermes DVS zaterdag aan de competitie beginnen. Maar garantie op succes is er natuurlijk niet. “Want”, realiseert Excelsior20’s cricketvoorzitter Luuk van Troost zich, “een aantal clubs hebben zich enorm versterkt.” Hermes DVS ziet Quick als rivaal.

Toch gaat Van Troost ervan uit, dat Excelsior’20 een van de zes clubs is, die later in de kampioenspoule voor de nationale titel mag gaan. De 12-voudig landskampioen heeft twee magere jaren achter de rug. “Ze waren een paar keer kampioen geworden, gingen er mogelijk te makkelijk over denken. Nu is het zaak om de zeker aanwezige kwaliteit en talent weer in resultaat om te zetten.” Om dat een zetje te geven trok de Thurlede-club Jake Needham aan als non-playing-coach. “Die is sinds januari bezig om de groep op scherp te zetten. Daar ligt de winst.” Die voorbereiding werpt, vindt hij, zijn vruchten af. “Er werd intensief getraind en de oefenwedstrijden liepen lekker. Dat geeft vertrouwen.” Zaterdag opent Excelsior’20 tegen (de ‘gedoodverfde kampioen’) VCC. Dat doet het zonder Brett Hampton, die pas volgende week arriveert, en Tom Heggelman, die een enkelblessure opliep. “Het gaat goed, maar ik denk niet, dat ik zaterdag al zover ben, dat ik kan spelen”, verwacht de team captain.

Hermes DVS gaat wéér voor een rentree in de topklasse. “We hebben een goed team en voelen ons sterk, maar het halen van die doelstelling zal niet makkelijk zijn”, schat Sebastiaan Braat, die Quick een serieuze concurrent noemt.