Agenda voor Schiedam

Algemeen
Tai-Chi is ontspannend en plezierig om te doen.
Tai-Chi is ontspannend en plezierig om te doen. (Foto: Wilma van Holten)

Een lezing, een bingo, optreden of een creatieve workshop? Je vindt alles wat er in jouw buurt te doen is op de online agenda op www.rodi.nl/Schiedam. En, als je zelf iets leuks organiseert zet het in de agenda via www.rodi.nl/regio/vlaardingen/activiteit/aanmelden

vrijdag 22 april

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur.Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.

Maak kennis met vogels

Op 22 april maakt de Vogelwerkgroep van Natuurlijk Waterweg Noord (KNNV) een wandeling van 20.00 tot 21.30 uur in de omgeving van het Natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam. Na de wandeling wordt er nagepraat onder het genot van een kop koffie in de Boshoek. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven verplicht via natuurlijkwaterwegnoord@knnv.nl.

dinsdag 26 april

Proefles Tai Chi / Qi Gong

Op 26 april organiseert Stichting Tairos een proefles Tai-Chi. Dit is een leuke mogelijkheid om te ervaren of Tai-Chi iets voor jou is! Tai-Chi is een eeuwenoude Chinese bewegingsvorm. In onze tijd wordt het vooral beoefend om de gezondheid te bevorderen. Tai-Chi bestaat uit langzame, vloeiende bewegingen. Het heeft een positief effect op de concentratie, evenwicht en ademhaling. Door het rustige tempo zijn de oefeningen voor vrijwel iedereen geschikt. De lessen worden op dinsdagmiddagen door een ervaren docent gegeven in de gymzaal naast wijkcentrum “De Erker”. Van tevoren aanmelden bij Wilma Evers; Email: klevers@kabelfoon.nl.