Pijnlijk verlies en knappe winst

Algemeen
Hermes DVS had zaterdag tegen Quick/H slechts zes man en 33 overs nodig om winnend van het kersverse gras te stappen. (foto: UWM/gsv)
Hermes DVS had zaterdag tegen Quick/H slechts zes man en 33 overs nodig om winnend van het kersverse gras te stappen. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Op de openingsdag van de cricketcompetitie was het voor het nog schaarse thuispubliek op Thurlede nagelbijten en op Harga genieten. Excelsior’20 verloor, Hermes DVS won.

Voor Excelsior’20 liep de confrontatie met Voorburg verkeerd af. Het ging bij 164 (waarvan 27 extras) all out en zag Voorburg 167/4 bereiken. Hermes DVS maakte dankbaar gebruik van het door Quick/H als mikpunt neergezette magere totaal van 123 en had slechts 33 overs nodig om dat te passeren: 124/4. 

Excelsior’20 nog zonder Tom Heggelman en Brett Hampton

Excelsior’20 miste aan de kop en staart van zijn batbeurt slagkracht. Tim Etman verdween al na zes ballen met 1 run.  Luuk Kroesen volgde niet veel later met 3. De vier in de staart produceerden samen slechts een totaal van 16. Voorburg, dat als kampioenskandidaat gezien wordt, leverde vier wickets in om, na een vier, met 167 af te sluiten. Bij de thuisclub ontbraken de geblesseerde Tom Heggelman en Brett Hampton, die deze week pas aansluit.

Hermes DVS had tegen het als favoriet naar Schiedam gekomen Quick/H, zes man nodig om 124 te bereiken. Olivier Elenbaas nam er daarvan 35 voor zijn rekening en opener Zaffara Chaudhary 29.