Column Joke Ballijns kijkt rond in Schiedam: Wat een reacties!

Algemeen
Joke Ballijns
Joke Ballijns (Foto: Privé)

Normaal krijg ik weleens reacties op mijn gebrabbel wat ze ook een column noemen, maar vorige keer sloeg echt alles. Ik kon mijn neus nergens laten zien of de reacties kwamen los. Natuurlijk ben ook ik het niet eens met de Metropool Regio, maar dat het zo verschrikkelijk diep zou zitten bij sommige mensen, daar had ik eerlijk gezegd geen idee van.
Sta ik in de supermarkt begint me daar een oude mevrouw met rollator spontaan te huilen over het feit dat de Metropool Regio zelfs maar overweegt om tramlijn 21 te gaan schrappen. Ze was totaal over haar toeren en vertelde mij dat als dat zou gebeuren, zij aan huis gekluisterd zou zijn, want zeg nou zelf met een rollator in de bus?
Zie je het al voor je, de Slimme Watering en de Scheepvaartweg zijn smalle wegen, wagens kunnen niet passeren, laat staan als dan een bus bij een halte staat, nu als de bus rijdt met noodgevallen, zijn de rijbanen geblokkeerd en blijft de bus echt niet wachten tot de mensen zitten.
Ook reacties als van wij gaan het kantoor op de Westersingel 12 bezetten en acties ondernemen, zie u het al voor u? Senioren met rollators en scootmobielen acties ondernemen? Het enige wat ik kan beloven dat ik een mailtje naar hen kan sturen, op internet zie ik dat de manager van de afd. OV dhr. Marc Rosier is, ga het naar hem sturen.
Maar ik heb ook gelukkig nog leuke vooruitzichten, mijn copy moet ik op vrijdag insturen, maar zaterdag ga ik eerst lekker luxe lunchen met mijn dochter en man, zondag ga ik de jaarvergadering van Soos Blauwhuis bezoeken, maandag gymmen en lunchen met hen, zo druk met alleen maar leuke dingen, maar de dinsdag daar kijk ik het meeste naar uit. Ik heb een uitnodiging gekregen van de burgemeester om dinsdagmiddag ter gelegenheid van de 55e verjaardag van onze vorst, Koning Willem-Alexander een receptie bij te wonen voor al die mensen die in het verleden een onderscheiding mochten ontvangen.
Nu als er iets gevierd moet worden is deze meid erbij en heb direct de antwoordkaart op de post gedaan dat mijn man en ik van de partij zijn. In de ochtend worden de onderscheidingen van dit jaar uitgereikt, heb al gehoord dat het er dit jaar weer veel zijn, niet zo gek als je ziet hoeveel vrijwilligers er aan het werk zijn. Ik zeg wel eens gekscherend: als elke vrijwilliger een sterretje was, werd het nooit meer donker. Vroeger kreeg je al een onderscheiding bij een 40 jaar arbeidsjubileum, nu moet je echt een staat van vrijwilligerswerk hebben gedaan en aangemeld worden, wil je een kans maken. Ik ben benieuwd hoeveel kennissen er komen, volgens de eerste berichten komen er circa 215 mensen, gezellig. Op zo’n officiële dag mag ik ook mijn lintje dragen, ben er nog niet uit of ik dit doe, want ben als de dood zo bang dat ik hem verlies en dan komt het grootste probleem: wat trek ik aan?