Agenda voor Schiedam

Algemeen
Futureland Ferry.
Futureland Ferry. (Foto: Jerry Lampen)

Meivakantie

FutureLand

FutureLand, het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2, is voor jong en oud een leuke bestemming in de meivakantie. Naast het vaste programma met bustours en rondvaarten door de modernste haven van Europa, staat er nog veel meer op het programma. Voor de jongste bezoekers is er een uitdagende kidsquiz. Of ze gaan creatief aan de slag tijdens een knutselworkshop. Nieuw is de workshop met LEGO. Tieners en volwassenen bekijken de digitale haven door een tablet en sluiten aan bij een presentatie over de highlights van de Rotterdamse haven. En een uitgebreide audiotour leidt hen door het centrum. Op vrijdag 6 mei tussen 13.00 en 16.00 uur gaan kinderen aan de slag met LEGO tijdens een gratis haven LEGO workshop. Ook in de meivakantie op woensdag 4 mei gaat Walter met bezoekers van FutureLand op expeditie. Er is een tentoonstelling ‘De digitale haven’. Een speurtocht op het Maasvlaktestrand. FutureLand Ferry en FutureLand Express. FutureLand is het informatiecentrum van Havenbedrijf Rotterdam op Maasvlakte 2. Het informatiecentrum open op dinsdag t/m vrijdag van 10:00 – 17:00 uur en op zondag van 11:00 – 17:00 uur. Dit jaar is FutureLand vanaf 16 april tot 1 oktober extra geopend op zaterdagen van 11:00 – 17:00 uur. Toegang is gratis. Bekijk de activiteiten en tijden op futureland.nl.

28 april

Nico Dijkshoorn in Literair Café

Op donderdag 28 april is Nico Dijkshoorn te gast in het Literair Café. Zijn korte optredens in november tijdens ‘Schrijvers aan de Toog’ waren een groot succes. Dit keer speelt Dijkshoorn in de Korenbeurs een volledig programma. Donderdag 28 april van 20.00 tot 22.00 uur. Inloop vanaf 19:30 uur. Locatie: Bibliotheek in de Korenbeurs, Lange Haven 145, 3111 CD Schiedam. Entree: €10,- (€2,50 korting voor leden van de bibliotheek en/of het Literair Gezelschap Schiedam. Scholieren betalen op vertoon van hun CJP €5,-). Kaarten bestellen via de website van de bibliotheek.

30 april

Oranjeconcert Arjen Leistra

Oranjeconcert door Arjen Leistra op zaterdag 30 april om 15.00 uur in de Grote of St. Janskerk Na 3 jaar weer toegankelijk voor iedereen: het traditionele Oranjeconcert met Oranjebitter in de Grote of St. Janskerk op zaterdag 30 april om 15.00 uur te geven door stadsorganist Arjen Leistra. Kijk voor meer informatie op de website?: https://www.muziekgrotekerkschiedam.nl/

3 mei

Dans in Ontwikkeling

Op 3 mei is er weer en nieuwe editie van Dans in Ontwikkeling het Wennekerpand. Dit is een samenwerkingsproject met Magnezy Dance Productions uit Schiedam en Theater aan de Schie. Dans in Ontwikkeling is een project van Liat Magnezy (Magnezy Dance Production), in samenwerking met Theater aan de Schie, met als doel een ondersteunend platform te generen voor beginnende choreografen om hen te begeleiden in hun eerste stappen naar een onafhankelijke professionele status. Dit platform voorziet zowel in de begeleiding als de faciliteiten voor choreografen om een nieuwe dansvoorstelling te ontwikkelen en de plek om het te presenteren. Er zijn twee voorstellingen: Nymphs en In Between. Wanneer: 3 mei 2022 Aanvang 20:15 uur Waar: Theater Wennekerpand, Vijgensteeg 2, Schiedam Prijs: Normaal € 16,50 65+ € 12,50 CJP € 12,50 Studenten € 9,00 Reserveren via: www.theateraandeschie.nl

vrijdag 6 mei

Inloopspreekuur Humanitas

In het gezondheidscentrum Noord, Kerklaan 33, Schiedam, is er elke vrijdag van 13 tot 15 uur inloopspreekuur.Een vrijwilliger van Humanitas helpt mensen met het lezen en begrijpen van brieven, ze beantwoorden vragen over geldzaken: schulden, toeslagen, belasting. Een afspraak maken is niet nodig. Wel graag even melden bij de balie op de eerste verdieping.