Twee ‘makkies’ voor Excelsior’20

Algemeen
Lorenzo Ingram (foto)  leverde zondag tegen Salland drie vieren af, maar werd overtroefd door Luuk Kroesen met zes. (foto: UWM/gsv)
Lorenzo Ingram (foto) leverde zondag tegen Salland drie vieren af, maar werd overtroefd door Luuk Kroesen met zes. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Een foutje natuurlijk. Zondag vulde de webmaster van de cricketbond de naam van Tristan Stubbs in als één van de elf spelers van Excelsior’20. De jonge Zuid-Afrikaan had vorig jaar in Thurlede met een grandioze reeks vieren en zessen veel indruk gemaakt. 

“Die keert niet meer terug”, verwachtte cricket-voorzitter Luuk van Troost. “Als hij al naar Europa terugkomt, gaat hij in Engeland spelen”. Het was dus inderdaad een foutje van de webmaster, want niet veel later was zijn naam uit de line-up verdwenen.

Ook foutloos weekeinde voor Hermes DVS

Excelsior’20 maakte geen fout en wiste de valse start, die verlies tegen VCC opleverde, met twee overwinningen uit. Zaterdag was VRA de dupe. Dat ging op 57 all out. Tom Heggelman sloeg Excelsior’20 met een beslissende vier naar 61. Een dag later was Salland het lijdend voorwerp. De bezoekers kwamen niet verder dan 123. Excelsior’20 sloot het duel in de 24e over af op 124/3.

Ook Hermes DVS kende een jubelweekend. De hoofdklasser begon zaterdag in en tegen Bloemendaal met een, zoals het in eigen kring genoemd werd, “simpele overwinning”: 173ao-174/7. Tegen de reserves van HCC 2, dat op 115 all out ging, was 121/3 voldoende.