Hermes DVS wacht nog vijf finales

Algemeen
Het lukte Excelsior'20 niet om Hermes DVS het scoren te beletten. Een counter en binnengeschoten strafschop bezorgden de lichtblauwen 0-2 winst,. (foto: UWM/gsv)
Het lukte Excelsior'20 niet om Hermes DVS het scoren te beletten. Een counter en binnengeschoten strafschop bezorgden de lichtblauwen 0-2 winst,. (foto: UWM/gsv) (Foto: )

Hermes DVS staat in de vierde klasse G op pole-position. Maar zal het ook de titel opleveren? Een happy-end is nog niet in zicht. Zeker nu HWD voor nóg een maand op tilt gezet is. Mogelijk als voorschot op het helemaal schrappen van de Rotterdammers. Dat zou zes punten kosten en het verschil met Victoria’04, dat dinsdag 10 mei langs komt, zo goed als dichten.

Door GERARD S. VERVER

Gokhan Cayir ligt er niet wakker van. “Nog vijf finales”, noemt de trainer de potjes, die de lichtblauwen nog wachten. Daarbij zaterdag in Harga de derby tegen PPSC en drie dagen later (ook op het eigen kunstgras) de kraker tegen het eveneens op de titel azende Victoria’04. De onzekerheid over die HWD-punten neemt hij voor lief. “Het zei zo.”, berust hij. “Als je kampioen wilt worden, en dat willen we, moeten we gewoon nog vijfmaal winnen. Dan is er niets aan de hand”, reageert hij koeltjes. Daarbij steunend op de twee factoren, die Hermes DVS voor een tegenstander, en zaterdag ook voor Excelsior’20, dodelijk maken: de counter en het collectief.

In Thurlede maakte Hermes DVS luttele seconden na de aftrap van de tweede helft duideljijk welke kracht er achter die factoren schuilt: de in de rust ingevallen Marius Lansbergen snelde in zijn eentje langs de Excelsior-verdedigers en haalde de trekker over. “Die had op de bank gezeten. Accepteert dat en maakt vervolgens die counter af. Deze groep vormt een eenheid. Heeft vertrouwen in elkaar. Want laat duidelijk zijn: om te presteren red je het niet met elf man. Daar heb je achttien gemotiveerde spelers voor nodig. En die hebben we.”

Vandaar, dat hij zonder knikkende knieën naar Thurlede reisde. “We hadden de twee voorgaande uitwedstrijden tegen Maense en Blijdorp verloren. Dat wel. Maar we staan bovenaan. Dan moet je geen angst hebben, maar vooral genieten.”